Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Shanahan (ΗΠΑ): Η στρατηγική μας απέναντι στη Β. Κορέα εξακολουθεί να βασίζεται στη διπλωματία

Shanahan (ΗΠΑ): Η στρατηγική μας απέναντι στη Β. Κορέα εξακολουθεί να βασίζεται στη διπλωματία
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η διπλωματική προσέγγιση της Ουάσιγκτον αφορά την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Στο γεγονός ότι η στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στη Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να βασίζετια στη διπλωματία αναφέρθηκε σήμερα (14/5) ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Patrick Shanahan, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα στρατεύματα της χώρας θα είναι προετοιμασμένα σε περίπτωση αποτυχίας των σχετικών προσπαθειών.
Ειδικότερα, ο κ. Shanahan δήλωσε ότι «η στρατηγική μας με τη Βόρεια Κορέα δεν έχει αλλάξει», διευκρινίζοντας ότι «είναι διπλωματική, αλλά σχετίζεται με την πλήρη αποπυρηνικοποίηση».
Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «η δουλειά μοθ είναι να είμαστε προετοιμασμένοι στην περίπτωση που η διπλωματία αποτύχει», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτή είναι η εστίασή μου με τον στρατό».
«Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση των δυνάμεών μας, στην προετοιμασία των δυνάμεών μας και στην ετοιμότητά μας», τόνισε ο κ. Shanahan κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη δοκιμή πυραύλων μικρής εμβέλειας, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση δείχνουν να παραμένουν στάσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης