Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας

Deutsche Bank: Οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας
Η πρόβλεψη μονάδας της Deutsche Bank για την κατάσταση στις αγορές 
Οι εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας, αναφέρει σε έκθεσή της η DWS Investment Management, η οποία αποτελεί μονάδα της κολοσσιαίας Deutsche Bank.
Όπως προειδοποιεί, παρά την προσωρινή «ηρεμία» μετά τη χθεσινή «καταιγίδα» στις χρηματιστηριακές αγορές, η κλιμάκωση των εντάσεων ενδέχεται να είναι αναπόφευκτη.
Βέβαια, δεν αποκλείει και την περίπτωση μίας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία, ωστόσο, πρέπει να επιτευχθεί πολύ γρήγορα για να αποκατασταθεί το κλίμα στις αγορές.
«Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, οι αγορές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια μακρά περίοδο οικονομικού πολέμου.
Και οι μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν στη γραμμή πυρός», αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες.
Όπως εξηγεί η DWS, μέχρι πρότινος η στρατηγική της Κίνας ήταν να «περιμένει, να επιβάλει στρατηγικά τον πόνο, να καθυστερεί και να ελπίζει ότι η αμερικανική πίεση τελικά υποχωρήσει».
Ωστόσο, αυτή τη στρατηγική προφανώς δεν λειτουργεί και πλέον το Πεκίνο θα ανταποδώσει τα πυρά, ελπίζοντας ότι «ο βραχυπρόθεσμος πολιτικός και οικονομικός πόνος θα ανταμειφθεί με κάποιο μακροπρόθεσμο κέρδος.
Αυτό το είδος επιθετικής στάσης που στοχεύει στη λήψη παραχωρήσεων, βρίσκεται συχνά στον πυρήνα των κλιμακούμενων συγκρούσεων.
Η φύση των εμπορικών πολέμων (όπως οι πραγματικοί πόλεμοι) είναι ότι ενθαρρύνουν το εθνικιστικό συναίσθημα.
Οι πρώτες βολές εκτοξεύονται με την ελπίδα για γρήγορες νίκες.
Μετά και οι δύο πλευρές είναι κολλημένες στα χαρακώματα, χωρίς προφανή και πολιτικά εφικτή διέξοδο.
Φτάνουμε σε αυτό το σημείο με γοργό ρυθμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης