Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Η μερική άρση του ακατάσχετου δεν λύνει τα προβλήματα

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Η μερική άρση του ακατάσχετου δεν λύνει τα προβλήματα
Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών νομικών προσώπων στο Δημόσιο, σε αντίθεση με αυτή στα Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν ικανοποιεί τις επιχειρήσεις
«Η μερική άρση του ακατάσχετου των επιχειρηματικών λογαριασμών, λύνει μερικώς, το πρόβλημα χιλιάδων επιχειρήσεων», επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και τονίζει πως η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών νομικών προσώπων στο Δημόσιο, σε αντίθεση με αυτή στα Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν ικανοποιεί τις επιχειρήσεις.
«...Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, επιβεβαιώνει τη μεγάλη ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για μέτρα ελάφρυνσης» σημείωσε σε δήλωσή του για την υπερψήφιση του νόμου για τις 120 δόσεις ο Βασίλης Κορκίδης, σημειώνοντας πως «παρά τα ευνοϊκά μέτρα, η υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων δεν έπαψε να υφίσταται και δικαιολογημένα οι μικρομεσαίοι της αγοράς αισθάνονται ότι αδικούνται από τον αριθμό των 24 για τακτικές και των 36 δόσεων για έκτακτες φορολογικές οφειλές».
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών νομικών προσώπων στο Δημόσιο, αφενός δεν ικανοποιεί τις επιχειρήσεις και αφετέρου απέχει πολύ από την εξαγγελία της ρύθμισης σε έως 120 δόσεις.
«Επιθυμούμε επίσης τα μέτρα να είναι μόνιμα και συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μη χρειαστεί να τα πληρώσουμε ακριβά στους επόμενους λογαριασμούς του Προγράμματος Σταθερότητας 2019-2022», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τη σύγχυση στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και ποτά, μία εύκολη διάκριση στην εστίαση είναι ότι «σερβίρεται και τρώγεται» πάει στο 13%, ενώ ότι «πίνεται σερβιρισμένο» παραμένει στο 24%.
«Η μερική άρση του ακατάσχετου των επιχειρηματικών λογαριασμών στο ισόποσο των μηνιαίων δόσεων, λύνει μερικώς, αλλά όχι οριστικώς το πρόβλημα χιλιάδων επιχειρήσεων», σημειώνει και προσθέτει πως «ασφαλώς και καλωσορίζουμε την υπερψήφιση της δέσμης μέτρων ελάφρυνσης, ωστόσο από μόνη της, δεν λύνει τα προβλήματα των επιχειρήσεων, που θα συνεχίσουν να είναι υπερφορολογημένες, υπερχρεωμένες και να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης