ΗΠΑ: Σε χαμηλό 32 ετών υποχώρησαν οι γεννήσεις το 2018

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 32 ετών υποχώρησαν οι γεννήσεις το 2018
Σε χαμηλό 32 ετών υποχώρησαν οι γεννήσεις στις ΗΠΑ το περασμένο έτος
Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 32 χρόνων υποχώρησε ο αριθμός γεννήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018, ήτοι 3,8 εκατομμύρια, με τη γονιμότητα, παράλληλα, να φθάνει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, στο 1,7, έπειτα από πτώση 4 συνεχόμενων ετών -σύμφωνα με ανεπίσημη έκθεση της CDC που επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο παραπάνω λόγος γονιμότητας είναι κάτω από το όριο του 2,1, που σημαίνει ότι η γενιά αυτή δεν κάνει αρκετά παιδιά προκειμένου να αναπληρωθεί.
Εάν περισσότερες Αμερικανίδες καθυστερούν τη μητρότητα ή την αποποιούνται ολοκληρωτικά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.
Εάν συνεχιστεί η τάση αυτή, λένε οι ειδικοί, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μείωση εργατικού δυναμικού, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας ηλικιωμένων, όταν η γενιά των «baby boomers» την χρειαστεί περισσότερο.
«Ολο περιμένω τα ποσοστά γεννήσεων να ανέβουν, αλλά αυτά δεν αυξάνονται», δήλωσε ο δημογράφος Kenneth M. Johnson.
Εκτιμά ότι θα είχαν γεννηθεί 5,7 εκατ. μωρά κατά την περασμένη δεκαετία εάν η γονιμότητα δεν είχε πέσει σε προ ύφεσης επίπεδα. «Αυτό σημαίνει πολλούς άδειους βρεφικούς σταθμούς», δήλωσε ο κ. Johnson, ο οποίος δεν αναμείχθηκε στην έκθεση.
Άλλοι ειδικοί δεν ανησυχούν, εκτιμώντας ότι οι σημερινές νέες γυναίκες θα συλλάβουν σε κάποια στιγμή μεγαλύτερες.
Οι μόνες μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες με υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων το 2018 είναι οι γυναίκες μετά τα 30 τους και αυτές λίγο μετά τα σαράντα τους χρόνια.
Οι Αμερικανίδες ξεκινούν νωρίτερα οικογένεια από ό,τι άλλες σε άλλα αναπτυγμένα έθνη, σύμφωνα με άλλη έρευνα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS