ΗΠΑ: Ο Biden διευρύνει το προβάδισμά του έναντι των υπολοίπων υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ο Biden διευρύνει το προβάδισμά του έναντι των υπολοίπων υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών
ΗΠΑ: Ο Biden διευρύνει το προβάδισμά του έναντι των υπολοίπων υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι των υπολοίπων υποψηφίων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos.
Η δημοσκόπηση, που δόθηκε σήμερα (15/5) στη δημοσιότητα, δείχνει ότι το 29% των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων θα ψήφιζαν τον Joe Biden στις προκριματικές που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 5 μονάδες σε σύγκριση με μια προηγούμενη δημοσκόπηση, στα τέλη Απριλίου, πριν καν ανακοινώσει ο βετεράνος πολιτικός ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα.
Ο Joe Biden προηγείται σε ποσοστά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εκτός από τους νέους (18-37 ετών), που προτιμούν τον B. Schandersς, συγκεντρώνοντας ποσοστό μόνο 16% έναντι 18% για τον Schanders.
Παρά τις ανησυχίες για την ηλικία του –είναι 76 ετών– και την κριτική που του ασκήθηκε για τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, ο Biden παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις. Μάλιστα, διεύρυνε το ποσοστό του και στις γυναίκες, κατά 4 μονάδες, αφού το 29% από εκείνες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι θα τον ψήφιζαν.
Μεταξύ των εγγεγραμμένων Δημοκρατικών ψηφοφόρων, εκείνοι που στηρίζουν άλλους υποψηφίους είπαν ότι ο Biden θα ήταν η κορυφαία επιλογή τους στην περίπτωση που ο πολιτικός που προτιμούν αποφασίσει να αποσυρθεί από την κούρσα.
«Αυτή τη στιγμή, ο Joe Biden έρχεται σαφώς πρώτος στις προκριματικές», είπε ο δημοσκόπος C. Jackson.
Στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 13%, έρχεται ο Schanders.
Από τους υπόλοιπους 20 υποψηφίους κανείς δεν συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 6%
Καθώς απομένει ένας μήνας μέχρι τις πρώτες τηλεμαχίες των υποψηφίων και 18 μήνες μέχρι τις προεδρικές εκλογές, οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι επιλέγουν πολιτικούς που γνωρίζουν ήδη καλά. Συγκριτικά, πάνω από το 84% γνωρίζει τα ονόματα του Biden και του Schanders.
Ο πολιτικός αναλυτής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια K. Codic σημείωσε ότι ο Biden δεν ποντάρει μόνο στην αναγνωρισιμότητά του.
«Δεν έχει καμία αξία αν σε ξέρει ο κόσμος αλλά δεν σε συμπαθεί», εξήγησε ο Codic φέρνοντας ως παράδειγμα τον J. Bush, τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντας.
«Όλοι γνώριζαν το επώνυμο της οικογένειας, αλλά δεν τα πήγαινε τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις όσο ο Joe Biden τώρα, επειδή οι Ρεπουμπλικανοί δεν τον συμπαθούσαν», είπε.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα αγγλικά, σε δείγμα 1.132 Δημοκρατικών και ανεξάρτητων ψηφοφόρων και το ποσοστό λάθους ανέρχεται στις 3 μονάδες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS