Σε ποια εισηγμένη το ΔΣ συνεδρίασε 241 φορές σε ένα έτος, λαμβάνοντας τα μέλη 500 χιλ ευρώ;

Σε ποια εισηγμένη το ΔΣ συνεδρίασε 241 φορές σε ένα έτος, λαμβάνοντας τα μέλη 500 χιλ ευρώ;
Εισηγμένη για Γκίνες με  το ΔΣ να συνεδριάζει κάθε μέρα και να παίρνει 500 χιλιάρικα το χρόνο εις υγείαν των μικρομετόχων
Πόσες φορές το πολύ μπορεί να συνεδριάσει ένα Διοικητικό Συμβούλιο μιας ανώνυμης εταιρίας και δη εισηγμένης μέσα σε ένα χρόνο;
Μη βιαστείτε να απαντήσετε για παράδειγμα πενήντα φορές αν συνεδριάζει κάθε εβδομάδα που δεν είναι και πολύ σύνηθες καθώς ένας μέσος όρος είναι οι 20 συνεδριάσεις.
Φαίνεται όμως ότι έχουμε μια εισηγμένη που διεκδικεί ρεκόρ γκίνες συνεδριάσεων και είναι απορίας άξιον πως δεν έχει ανακαλυφθεί από τους συντάκτες του ομώνυμου βιβλίου που καταγράφουν αξιοπερίεργα γεγονότα και μοναδικά φαινόμενα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το θαύμα βέβαια μόλις αποκαλύφθηκε όταν οι μέτοχοι της μειοψηφίας ζήτησαν ανάλυση για τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Και προκύπτει ότι  το 2018 το ΔΣ της εισηγμένης Space Hellas συνεδρίασε μόλις 241 φορές.
Δηλαδή οι άνθρωποι συνεδρίαζαν κάθε εργάσιμη μέρα του περασμένου έτους και είναι και αμφίβολο αν πήγαν διακοπές το καλοκαίρι.
Τέτοιο πάθος για τη δουλειά.
Το 2017 πάντως είχαν λιγότερο πάθος για τη δουλειά και ήταν λιγότερα τα θέματα και μπορούσαν ίσως να φύγουν διακοπές καθώς συνεδρίασαν μόλις 227 φορές.
Και όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο καθώς η αμοιβή για κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση ΔΣ ήταν 300 ευρώ για τα εκτελεστικά και μόλις 170 ευρώ για τα μη εκτελεστικά μέλη.
Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη του ΔΣ της Space Hellas εισέπραξαν το «ευτελές» ποσό του 1,02 εκ ευρώ
Φυσικά με τους επενδυτές που διαμαρτύρονται για το πάρτι που κάνουν οι διοικούντες ουδείς έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θεωρεί υπάρχουν επιτροπές ελέγχου.
Αλήθεια σκέφτηκε κάποια αρχή να ζητήσει τα πρακτικά των 468 συνεδριάσεων του ΔΣ των δύο προηγούμενων ετών για να πιστοποιηθεί ότι πράγματι έγιναν.
Αλήθεια υπάρχει επιτροπή ελέγχου στην εταιρία και τι ακριβώς έλεγχο κάνει και ποιος ελέγχει την καταλληλόλητα και το έργο της Επιτροπής Ελέγχου της οποίας τα ονόματα είναι μάλλον απόρρητα και γι αυτό δεν αναφέρονται στην οικονομική έκθεση του 2018.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Νίκος Καρούτζος

BREAKING NEWS