Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Αντιφατική η κριτική της ΝΔ για τα μέτρα ελάφρυνσης – Ο Στουρνάρας λειτουργεί ως πολιτικός - Μήνυμα στην Τουρκία

tags :
Ρήγας: Αντιφατική η κριτική της ΝΔ για τα μέτρα ελάφρυνσης – Ο Στουρνάρας λειτουργεί ως πολιτικός - Μήνυμα στην Τουρκία
Έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι η κριτική της ΝΔ για τα μέτρα ελάφρυνσης που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή (13η σύνταξη, μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση, ενέργεια, 120 δόσεις) είναι αντιφατική και ότι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο Κ. Μητσοτάκης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Ρήγας, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία στον απόηχο των συνεχιζόμενων προκλήσεων της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
«Θα συνιστούσα πια να ειναι πάρα πολύ προσεκτική σε αυτό το οποίο επιλέγει να κάνει, εμείς θα στηρίξουμε και την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως όλη η ΕΕ αυτή τη στιγμή και βεβαίως σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, μπορώ να σας εγγυηθώ πλήρως και είναι και ένα μήνυμα προς τη γείτονα χώρα ότι μη διανοηθεί κανείς να αμφισβητήσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας.
Αυτή θα υπερασπιστεί και τα δικαιώματα που απορρέουν από το Δίκαιο με τον καλύτερο δυνατό και τον αποτελεσματικότερο τρόπο τον οποίο έχουμε.
Δεν συμβάλλουν στην ειρήνη στην περιοχή.
Εμείς όλη αυτή την περίοδο αποδείξαμε ότι έχουμε συμβάλει στην ειρήνη στην περιοχή, είμαστε πυλώνας σταθερότητας και γι' αυτό ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση αυτή αναγνωρίζεται διεθνώς για τη συμβολή της αυτή» τόνισε ο κ.Ρήγας.
Ο κ.Ρήγας εξαπέλυσε όμως τα πυρά του και κατά της ΝΔ για τη στάση και την κριτική της απέναντι στα μέτρα ελάφρυνσης.
«Η κριτική τους είναι αντιφατική και βεβαίως εδώ εκτίθενται.
Διότι όταν κάνεις κριτική την προηγούμενη περίοδο περί παροχολογίας ή οτιδήποτε άλλο ακόμα και ότι η 13η σύνταξη δεν είναι σύνταξη, είναι επίδομα (...) και δεν είναι μόνιμο, προφανώς αυτά τα πράγματα δεν δείχνουν σοβαρότητα από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Επειδή έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη περίοδο, εμφανίζοντας το πραγματικό πρόσωπο και το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ και για τα ζητήματα της ενίσχυσης των ασθενέστερων τάξεων και για τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και για τα εργασιακά, με όλα αυτά τα ευτράπελα τα οποία έχει πει για την εργασία, για τις επτά ημέρες εργασίας, για την υγεία - να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή στην ουσία να έχουμε εργολαβικούς δημόσιους υπάλληλους στην υπηρεσία των ιδιωτών - όλα αυτά είναι το πραγματικό πρόσωπο, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν η πραγματικότητα είναι δεδομένη αυτή τη στιγμή, ότι αυτή η κυβέρνηση ενισχύει το κοινωνικό κράτος, ενισχύει την πραγματική ζωή των ανθρώπων» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ρήγας, ο οποίος υποστήριξε πως η πρόβλεψη του κ.Μητσοτάκη για νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα αποτύχει και αυτή το βράδυ της 26ης Μαΐου.
«Εγώ θα έλεγα ότι αυτό θα είναι η τελευταία πρόβλεψη που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θα αποτύχει.
Έχει αποτύχει σε όλες τις προβλέψεις του, δεν θα έπαιρνα ποτέ τη γνώμη του για να πάω να παίξω στοίχημα, που δεν παίζω βέβαια.
Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι, αν το αποτέλεσμα είναι άλλο -που θα είναι άλλο-, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της ΝΔ για να πάμε στις εκλογές, γιατί οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο;
Θα είναι;
Θα συνεχίσει να έχει την ίδια πολιτική γραμμή η ΝΔ, θα συνεχίσει να είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο ηγείται της ΝΔ;
Αυτό είναι το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ.Ρήγας, ο οποίος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει τη γνώση, αντιλαμβάνεται τι γίνεται και δεν θα επιτρέψει να επανέλθει το παλιό καθεστώς που κατέστρεψε την χώρα.
Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γ. Στουρνάρα περί δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «ο κ. Στουρνάρας έχει δύο προβλήματα».
«Πρώτο πρόβλημα ότι λειτουργεί ως πολιτικός και όχι ως τραπεζίτης, ο οποίος πρέπει να διαφυλάττει και με στοιχεία να μιλάει για την οικονομία της χώρας.
Δεύτερο, είναι και αυτός από αυτούς που δεν θα έπαιρνες τη γνώμη του για να στοιχηματίσεις, έχει αποδειχθεί ότι όλα όσα είπε απέτυχαν, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Επίσης, δεν έχει καταλάβει ότι δεν είναι υπουργός Οικονομικών.
Έχει μπερδέψει τις χρονιές των προϋπολογισμών δεν έχει καταλάβει πού βρισκόμαστε και είναι προφανές ότι εμείς με τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε, θα συνεχίσουμε και μάλιστα θα είμαστε αποτελεσματικοί.
Είναι μια άλλη αντίληψη, μια διαφορετική αντίληψη από τη δική μας.
Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι.
Άρα όσοι είναι σε αυτόν τον κόσμο, καλά θα κάνουν, με αυτές τις ευθύνες που έχουν να σιωπούν»είπε ο κ.Ρήγας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης