Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Ευάλωτος ο DAX στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Capital Economics: Ευάλωτος ο DAX στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Οι δασμοί απειλούν τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτης της Φρανκφούρτης
Εξαιρετικά ευάλωτοι στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας εμφανίζονται οι χρηματιστηριακοί δείκτες DAX και CAC σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, σύμφωνα με τους αναλυτές της Capital Economics.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανάλυση, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές στην Ευρωζώνη έχουν υποχωρήσει σημαντικά την τελευταία εβδομάδα καθώς κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη, παραμένουν αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τις αρχές του 2019.
Ωστόσο ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτος, ειδικά στην περίπτωση που οι ΗΠΑ υλοποιήσουν την απειλή τους για την επιβολή δασμών στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Οι δείκτες DAX στη Φρανκφούρτη, CAC 40 στο Παρίσι και FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψαν τη χειρότερη απόδοση το διάστημα 14 Ιουνίου - 30 Νοεμβρίου 2018 και από τις 3 Μαϊου 2019.



Ωστόσο για τον FTSE MIB τα αίτια είναι εσωτερικά.
Αντίθετα, DAX και CAC 40 επηρεάζονται από τις εμπορικές εξελίξεις.
Συμπερασματικά, οι αναλυτές της Capital Economics αναμένουν πτώση των μετοχών της Ευρωζώνης το 2019 καθώς επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομία.
Σε περίπτωση μάλιστα που οι ΗΠΑ επεκτείνουν την επιβολή δασμών σε όλα τα κινεζικά προϊόντα και στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίας, αναμένεται ραγδαία πτώση σε DAX και CAC 40.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης