Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Υπάρχουν μόνο χαμένοι από τους εμπορικούς πολέμους - Οι δασμοί αποδυναμώνουν την παγκόσμια οικονομία

Weidmann (Bundesbank): Υπάρχουν μόνο χαμένοι από τους εμπορικούς πολέμους - Οι δασμοί αποδυναμώνουν την παγκόσμια οικονομία
Ο πρόεδρος της Bundesbank τόνισε ότι η δεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας την καθιστά ευάλωτη στις εμπορικές διαμάχες
Στο γεγονός ότι η γερμανική οικονομία είναι ευάλωτη απέναντι στις εμπορικές διαμάχες αναφέρθηκε σήμερα (16/5) ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, τονίζοντας ότι υπάρχουν μόνο χαμένοι σε τέτοιες καταστάσεις.
Ειδικότερα, ο κ. Weidmann δήλωσε ότι «η δεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας την καθιστά ιδιαίτερα αυάλωτη στις εμπορικές συγκρούσεις», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι η Γερμανία «δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την πρόκληση της ψηφιοποίησης και επιβαρυνόταν περαιτέρω από τη γήρανση της κοινωνίας».
Αναφορικά με τις τρέχουσες εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, ο πρόεδρος της Bundesbank σχολίασε ότι η Γερμανία θα επηρεαστεί σε «μικρότερο βαθμό», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η επιβολή δασμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αυτοκινητοβιομηχανίες θα πλήξει σημαντικά τους κατασκευαστές».
Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε ότι μία περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων θα διαταράξει τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ενώ επεσήμανε ότι οι οικονομικές επιδόσεις έχουν ήδη σημειώσει επιβράδυνση κατά 0,5%.
«Τα αντίμετρα των άλλων χωρών είναι πιθανό να αποδυναμώσουν περαιτέρω την παγκόσμια οικονομία και το παγκόσμιο εμπόριο», υπογράμμισε ο κ. Weidmann, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «υπάρχουν μόνο χαμένοι στους εμπορικούς πολέμους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης