Ανησυχίες Praet και Coeure της ΕΚΤ για τον πολιτικό κίνδυνο - Στο επίκεντρο η Γερμανία

Ανησυχίες Praet και Coeure της ΕΚΤ για τον πολιτικό κίνδυνο - Στο επίκεντρο η Γερμανία
Τα στελέχη της ΕΚΤ έχουν ήδη διατυπώσεις τις ανησυχίες τους για την πορεία της οικονομίας της Γερμανίας
H επίμονη αβεβαιότητα υπονομεύει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Peter Praet, αναφερόμενος τόσο στον εμπορικό πόλεμο όσο και στο Brexit.
Την προειδοποίηση του Praet επανέλαβε και ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Benoit Coeure, ο οποίος δήλωσε ότι "οι γεωπολιτικοί παράγοντες, η απειλή προστατευτισμού και οι αδυναμίες στις αναδυόμενες αγορές βλάπτουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη".
Τα στελέχη της ΕΚΤ έχουν ήδη διατυπώσεις τις ανησυχίες τους για την πορεία της οικονομίας της Γερμανίας, η οποία εξαρτάται από τις εξαγωγές.
Οι συνεχιζόμενες εμπορικές διαφορές θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς η στατιστική υπηρεσία της χώρας εκτιμά ότι η ανάπτυξη του 2019 δεν αναμένεται να ξεπεράσει ένα αναιμικό 0,7%.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διέφυγε ελάχιστα από μια ύφεση στα τέλη του 2018, γεγονός που ώθησε την ΕΚΤ να αποφασίσει συνέχιση της νομισματικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS