Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χουντής (ΛΑΕ): Ο Regling του ESM υπενθύμισε τους όρους του 3ου Μνημονίου

Χουντής (ΛΑΕ): Ο Regling του ESM υπενθύμισε τους όρους του 3ου Μνημονίου
Ο Klaus Regling του ESM υπενθύμισε τους όρους του 3ου Μνημονίου, δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής
Στην ανησυχία του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για τα προεκλογικά μέτρα που νομοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής.
«Τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού στη γερμανική νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθύμισε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, εκφράζοντας, με δηλώσεις του, την “ανησυχία” του για τα προεκλογικά μέτρα που νομοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού Eurogroup, ο Διευθυντής του “θεσμού” που νομιμοποιεί την Τρόικα και δάνεισε την
Ελλάδα στο 3ο Μνημόνιο, ξεκαθάρισε ότι στην εποχή της “κανονικότητας της Ευρωζώνης”, δεν θα υπάρχει Κυβέρνηση ή Κοινοβούλιο που θα νομοθετεί χωρίς τον προηγούμενο έλεγχο και έγκριση του ESM ή του Eurogroup, αποδεικνύοντας ότι είναι αυτός ο πραγματικός “υποψήφιος” για την Κομισιόν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, παρόμοιες «ανησυχίες» εξέφρασαν και οι Mario Centeno, πρόεδρος του Eurogroup, και Pierre Moscovici, Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, «που υπογράμμισαν ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που καθορίζονται από τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης, πρέπει να τηρηθούν».
Όπως αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Χουντής, «ο κ. Regling, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), δήλωσε χθες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ότι “ανησυχεί” για τη δημοσιονομική επίπτωση των προεκλογικών μέτρων της κυβέρνησης.
Υπενθύμισε, δηλαδή τους όρους του 3ου Μνημονίου που ψήφισαν το 2015, Τσίπρας και Μητσοτάκης.
Αυτό που πραγματικά δήλωσε ο κ. Regling είναι ότι καμία κυβέρνηση και κανένα κοινοβούλιο δεν μπορούν να νομοθετήσουν οικονομικά μέτρα, χωρίς τον προηγούμενο έλεγχο και έγκριση από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
Αυτή είναι η “κανονικότητα” της Ευρωζώνης την οποία υπηρετεί ο νέο-μνημονιακός δικομματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
Με αυτή την κανονικότητα αγωνιζόμαστε στη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, να έρθει σε ρήξη ο ελληνικός λαός, ώστε να ανακτήσει την οικονομική και νομισματική κυριαρχία που θα επιτρέψει την εφαρμογή πολιτικών στήριξης της εργασίας και του εισοδήματος των λαϊκών τάξεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης