Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Νίκη έκπληξη για τον συντηρητικό πρωθυπουργό στις σημερινές (18/5) εκλογές - Διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις

Αυστραλία: Νίκη έκπληξη για τον συντηρητικό πρωθυπουργό στις σημερινές (18/5) εκλογές - Διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις
Η πρώτη καταμέτρηση των ψήφων δίνει προβάδισμα 51,7% στον κυβερνητικό φιλελεύθερο συντηρητικό συνασπισμό έναντι 48,3% στους κεντροαριστερούς Εργατικούς 
Παραμένει στην πρωθυπουργία της Αυστραλίας ο συντηρητικός Scott Morrison μετά τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών (18/50 τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «έκπληξη» καθώς όλες οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις έβλεπαν νίκη των Εργατικών.
Αδιευκρίνιστο ωστόσο παραμένει το αν θα συγκεντρώσει τελικά την απόλυτη πλειοψηφία ή θα αναγκαστεί να αναζητήσει κυβερνητικό σύμμαχο.
Οπως αναφέρει το Reuters, ο Scott Morrison συγκεντρώνει μέχρι τώρα τις 72 από τις απαιτούμενες 76 έδρες του Κοινοβουλίου για να έχει απόλυτη πλειοψηφία ωστόσο δεν έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι σε απομακρυσμένα εκλογικά κέντρα καθώς η καταμέτρηση συνεχίζεται.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης πάντως Bill Shorten παραδέχθηκε την εκλογική του ήττα αναγνωρίζοντας ότι το Εργατικό Κόμμα δεν θα μπορέσει να βγει νικητής από αυτή την εκλογική διαδικασία και να σχηματίσει κυβέρνηση.
Η πρώτη καταμέτρηση των ψήφων από τις εθνικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία δίνει προβάδισμα 51,7% στον κυβερνητικό φιλελεύθερο συντηρητικό συνασπισμό έναντι ποσοστού 48,3% στους κεντροαριστερούς Εργατικούς, με το ποσοστό καταμέτρησης να είναι λίγο μεγαλύτερο από το 15% επί του συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (AEC).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης