Ενέργεια

Επίσκεψη Τσίπρα σε Κοζάνη και Πτολεμαίδα: Η ΔΕΗ είναι ένα εθνικό κεφάλαιο, μια ισχυρότατη επιχείρηση

Επίσκεψη Τσίπρα σε Κοζάνη και Πτολεμαίδα: Η ΔΕΗ είναι ένα εθνικό κεφάλαιο, μια ισχυρότατη επιχείρηση
Η ΔΕΗ πάρα τα όσα ακούγονται δεν κινδυνεύει
Σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την συμμετοχή των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Ρήγα, της υφυπουργού Εσωτερικών Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τις ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας και του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί, απευθύνθηκε στο περιφερειάρχη λέγοντας ότι "όπου και πηγαίνω στην Ελλάδα, όλοι μου λένε ότι ο Καρυπίδης τα έχει πάρει όλα".
Ο περιφερειάρχης του υπενθύμισε την εκκρεμότητα που υπάρχει με την έκπτωση του τιμολογίου του ρεύματος για τις επιχειρήσεις και ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι "το μέτρο της μείωσης του τιμολογίου θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά όμως θέλει ακόμη δουλειά". Σχολιάζοντας το θέμα των επιπτώσεων της αποεπένδυσης της ΔΕΗ στην περιοχή που ετέθηκε από τον περιφερειάρχη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα της δυτικής Μακεδονίας για την επόμενη δεκαετία".
Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη στην οποία προστέθηκαν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και εκπρόσωποι από το σωματείο Σπάρτακος. Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε ότι παρουσία εκπροσώπων εργαζομένων και στελεχών της εταιρίας έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τον Πρωθυπουργό και τόνισε ότι "η ΔΕΗ, πάρα τα όσα ακούγονται δεν κινδυνεύει.
Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο για την χώρα, είναι μια ισχυρότατη επιχείρηση" και ανέφερε ως παράδειγμα τις εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5 που αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση της ΔΕΗ στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης