Κοινωνία

Τένις: Προσπάθησαν αλλά τελικά αποκλείστηκαν Σάκκαρη – Τσιτσιπάς

tags :
Τένις: Προσπάθησαν αλλά τελικά αποκλείστηκαν Σάκκαρη – Τσιτσιπάς
Προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς
Η εκπληκτική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Open της Ρώμης σταμάτησε στα ημιτελικά. Απέναντι στην Karolina Pliskova (νο 7 στον κόσμο), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τα έδωσε όλα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει άλλη μία υπέρβαση (την Παρασκευή, 17/5 είχε αποκλείσει την Kvitova) και ηττήθηκε με 2-0 (6-4, 6-4).
Το πρώτο σετ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.
Η 23χρονη Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, «έσπασε» αμέσως το σερβίς της αντιπάλου της και προηγήθηκε με 3-1 και 4-2.
Στο σημείο εκείνο κι ενώ η Σάκκαρη ήταν μπροστά με 30-15 στο έβδομο game, που σέρβιρε η Τσέχα, ο αγώνας διακόπηκε για πολύ λίγο λόγω βροχής.
Η Kvitova κατάφερε όχι μόνο να μειώσει σε 3-4, αλλά να «σπάσει» δύο φορές το σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας κι έτσι πήρε το πρώτο με 6-4.
 
Σταμάτησε στον Nadal ο Τσιτσιπάς

Αυτή την φορά το εμπόδιο του Rafa Nadal αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για τον Στέφανο Τσιτσιπά.
Ο «βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας πήρε «εκδίκηση» για την ήττα του από τον Έλληνα πρωταθλητή, την περασμένη εβδομάδα στην Μαδρίτη και με 2-0 σετ (6-3, 6-4), έγινε ο πρώτος φιναλίστ του τελικού του τουρνουά Open της Ρώμης.
Ο Nadal (νο 2 στον κόσμο) «έσπασε» με το... καλημέρα το σερβίς του Τσιτσιπά κι έφτασε στο 1-0 σχετικά άνετα, ενώ στο επόμενο ο Τσιτσιπάς πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση, αλλά ο Ισπανός ήταν αποφασισμένος να μην χάσει την ευκαιρία και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του (6-4).
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης