Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η ΕΕ μπορεί να γίνει χειρότερη αλλά όχι καλύτερη - Διέψευσε κάθε προσδοκία ο ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Κουτσούμπας: Η ΕΕ μπορεί να γίνει χειρότερη αλλά όχι καλύτερη - Διέψευσε κάθε προσδοκία ο ΣΥΡΙΖΑ
H ΕΕ είναι ''το μεγάλο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, που αποτελεί εργαλείο του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου'' τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ
«Είμαστε σήμερα εδώ στη Ρώμη, μαζί με τους συντρόφους μας από το Κομμουνιστικό Κόμμα, για να ενισχύσουμε τον αγώνα τους, γιατί ξέρουμε ότι καμία νίκη, καμία κατάκτηση δεν υπάρχει χωρίς ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα, για αυτό ψήφο στις ευρωεκλογές στο Κομμουνιστικό Κόμμα» δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚ Ιταλίας στη Ρώμη.
Ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας για την από κοινού μάχη της 26ης Μαΐου ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και στην ΕΕ "το μεγάλο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, που αποτελεί εργαλείο του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου για να αυξήσει τα κέρδη του και να εξασφαλίσει την κυριαρχία του" υπογράμμισε ότι "η καπιταλιστική ΕΕ δεν υπηρετεί, κι ούτε ποτέ γίνεται να υπηρετήσει, τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού".
Αναφέρθηκε στις μάταιες προσπάθειες διαφόρων δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και πρώην κομμουνιστών "να πείσουν τους λαούς πως δήθεν η ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να μεταρρυθμιστεί σε κατεύθυνση "φιλολαϊκή", να «εκδημοκρατικοποιηθεί», να «εξανθρωπιστεί»" και τόνισε "η ΕΕ χειρότερη μπορεί να γίνει, μα δεν μπορεί να γίνει ποτέ καλύτερη".
Επισήμανε ότι "οι αστικές κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, είτε είναι δεξιές, είτε «αριστερές», είτε κεντρώες, εφαρμόζουν τις ίδιες αποφάσεις της ΕΕ, κι ενιαία επιτίθενται στους εργαζόμενους με αντιλαϊκές πολιτικές".
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "που είχε πολυδιαφημιστεί σε όλη την Ευρώπη και στην Ιταλία" είπε ότι , "διέψευσε κάθε προσδοκία, συγκυβέρνησε με ένα τμήμα της ακροδεξιάς, εφάρμοσε μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, μια ταξική πολιτική που ενίσχυσε τους βιομηχάνους και εφοπλιστές, εξανεμίζοντας το εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, συρρίκνωσε το δικαίωμα στην απεργία".
"Ταυτόχρονα, μαζί με το δεξιό κόμμα, τη ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο" πρόσθεσε, σημειώνοντας "ο Τσίπρας χαριεντίζεται με τον ακροδεξιό Trump αλλά και με τον Newtanyahu, που δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης".
Είπε ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στις άλλες χώρες, μπορούν με την πάλη τους και την ψήφο τους στις 26 Μάη να καταφέρουν πλήγμα στο σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης, που υπάρχει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
"Μπορούν να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις, για να δυναμώσει η πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, για τις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, για να ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά, τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, το εισόδημα, το μέλλον των εργαζομένων" πρόσθεσε τονίζοντας ότι "η εργατική τάξη της Ιταλίας έχει κάθε συμφέρον να στηρίξει και με την ψήφο της την ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση του δικού της κόμματος, του Κομμουνιστικού".
Επισήμανε, επίσης, ότι "μετά από τόσα χρόνια, οι εργαζόμενοι μπορούν και πάλι να γεμίσουν τις κάλπες με το σφυροδρέπανο, το σύμβολο που ακόμη και σήμερα, προκαλεί ανατριχίλα στους εκπροσώπους της αστικής τάξης και γι' αυτό το θέτουν εκτός νόμου σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης, με τις πλάτες και τη στήριξη της αντιδραστικής ΕΕ".
Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην κοινή πάλη ενάντια στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στην ανεργία στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, στην απαγόρευση των απεργιών, στην καταστολή, στον εθνικισμό, στο φασισμό και στο ρατσισμό.
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης