Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα είναι η έκπληξη των εκλογών – Ο κόσμος αποδοκιμάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα είναι η έκπληξη των εκλογών – Ο κόσμος αποδοκιμάζει τον ΣΥΡΙΖΑ
"Ο κόσμος αποδοκιμάζει τον ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο Στ. Θεοδωράκης

«Το Ποτάμι θα είναι η έκπληξη των εκλογών», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης,  εκτιμώντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα αφήσει την καρέκλα πριν το τέλος της 4ετίας, αλλά και χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη την θητεία της Ρ. Δούρου στην περιφέρεια Αττικής.
«Αν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης βγουν ενισχυμένοι από αυτές τις εκλογές, η ζωή μας θα είναι ένας συνεχής εμφύλιος πόλεμος», είπε χαρακτηριστικά.
Στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε  ότι μεγάλο μείον στον προεκλογικό αγώνα είναι το γεγονός ότι κανένας άλλος αρχηγός δεν δέχτηκε την διεξαγωγή debate και σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα μιλήσουν οι πολίτες.
Όπως είπε «μέχρι τώρα μιλούσαν οι κομματικοί στρατοί, οι ενταγμένοι πολίτες.
Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουν οι πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι σε κομματικά σχήματα.
Το Ποτάμι δεν έχει κομματικό στρατό.
Οι πολίτες συσπειρώνονται στο Ποτάμι τις τελευταίες ημέρες.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που μας δίνουν 2,5% με ανώτερη τιμή 3,9% είναι η αρχή της αντιστροφής.
Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών».
 
Σταθερά απέναντι στον Weber το Ποτάμι

"Η μεγάλη ανερχόμενη πρόταση στην Ευρώπη είναι η πρόταση Μακρόν για την Αναγέννηση", τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι θα συνταχθεί με αυτή την πρόταση, ενώ είναι σταθερά απέναντι από τον M. Weber.
Όπως είπε, ο Weber είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενάντια στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δικαιολογήσει αυτή του την επιλογή.
«Δεν θέλουμε Ευρωπαίους με αστερίσκους», είπε μεταξύ άλλων και εκτίμησε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καβαλήσει πιθανόν αύριο ένα όχημα λαϊκισμού ενάντια στην Ευρώπη, όπως το ΄χει κάνει και στο παρελθόν.
«Στο Ποτάμι είμαστε πραγματικοί Ευρωπαίοι, όχι "ναιμεναλλάδες"», υπογράμμισε.


Για δημοτικές – περιφερειακές εκλογές

Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ανέφερε ότι το Ποτάμι στηρίζει υποψηφίους είτε από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ή ακομμάτιστους και μάλιστα  «σε κάθε περιοχή επιλέγουμε τους ανθρώπους που απαντούν στα προβλήματα της περιοχής».

"Το Ποτάμι θα συνεχίσει αυτόνομο και καθαρό"


Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν είναι  χώρα των συνταξιούχων και σημείωσε ότι ένα σύγχρονο Κίνημα όπως είναι το Ποτάμι, απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας χωρίς ιδεολογικό πρόσημο.
«Είναι ένα κόμμα πολιτικής συμφωνίας και όχι ιδεολογικής συμφωνίας.
Αυτό έχει ανάγκη την δεδομένη στιγμή η κοινωνία», πρόσθεσε.
Μάλιστα, ανέφερε ότι το Ποτάμι στις πιο δύσκολες στιγμές για το πολιτικό σύστημα τοποθετήθηκε σε απόσταση από τα άλλα κόμματα παίρνοντας τολμηρές αποφάσεις.
«Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για όλα τα ζητήματα.
Αρνούμαστε όμως να είναι η Ελλάδα ένα τεράστιο κομματικό γήπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, «η απόλυτη προτεραιότητα για τη χώρα είναι ένα μη κομματικό Δημόσιο", ενώ «αν δεν απαλλαγούμε από το κομματικό κράτος, οι φόροι δεν θα πέσουν».
Ξεκαθάρισε ότι «ταύτιση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα δεν έχουμε», προσθέτοντας πως «τα σωστά θα τα ψηφίζουμε είτε τα φέρνει ο μεν είτε ο δε» και σημειώνοντας παράλληλα ότι «η τελευταία σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή θα έπρεπε να ήταν αρκετή για να σκεφτούν οι πολίτες ότι αν τους αφήσουμε μόνους και πανίσχυρους, αυτή θα είναι η ζωή μας».
«Το Ποτάμι θα συνεχίσει την πορεία του αυτόνομο και καθαρό», είπε.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι αποχωρήσεις από το Ποτάμι δεν οφείλονται σε διαφορετικές απόψεις και ιδέες αλλά στην ακατανίκητη έλξη που ασκεί σε κάποιους η καρέκλα.

Μετεκλογικές συνεργασίες


Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «το Ποτάμι πιστεύει στην ανάγκη για πολιτική αλλαγή και πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει μια φιλελεύθερη, σύγχρονη, ευρωπαϊκή κυβέρνηση».
Συμπλήρωσε πως «έχουμε θέσει πέντε προτεραιότητες για τη συνεργασία μας με κάποιο κυβερνητικό κόμμα.
Αυτές θα βάλουμε στο τραπέζι την επομένη των εθνικών εκλογών και με βάση αυτές θα αποφασίσουμε πως θα πορευτούμε».

Για τους νέους

«Καμιά χώρα δεν θα βγει από την κρίση αν δεν επενδύσει στα παιδιά της», είπε ο κ. Θεοδωράκης και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει μια εθνική πολιτική για να κρατήσουμε τους νέους στην Ελλάδα.
«Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ μας στερούν αυτή την επένδυση.
Πάρτε για παράδειγμα την άρνησή τους να επιτρέψουν τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων», είπε χαρακτηριστικά.

Αποτυχημένη η θητεία Δούρου

Ο κ.Θεοδωράκης χαρακτήρισε αποτυχημένη τη θητεία της κ. Δούρου, λέγοντας μάλιστα ότι «οι περιφέρειες δεν είναι μόνο τροχονόμοι χρημάτων».
Όπως ανέφερε, η κ.Δούρου δεν μπόρεσε ούτε στο Μάτι ούτε στην Μάνδρα να ηγηθεί ενός αποφασισμένου και αποτελεσματικού μηχανισμού και «ο κόσμος με την ψήφο του θα απαντήσει σε αυτή την ανικανότητα».

Σωστή η στάση μας απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών

Σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι για το Ποτάμι πρωτεύει το συμφέρον της πατρίδας, της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδος και μετά έρχεται το κομματικό συμφέρον και πρόσθεσε  πως «όσα συμβαίνουν τώρα στο Αιγαίο και στην Κύπρο δείχνουν ότι η στάση του Ποταμιού απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η σωστή.
Ενίσχυσε τους δεσμούς μας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Αντίθετα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπέκυψαν υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης