Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (υποψ. δήμαρχος Αθηναίων): Ο δήμος της Αθήνας είναι ένας πλούσιος Δήμος με φτωχή διαχείριση

Ηλιόπουλος (υποψ. δήμαρχος Αθηναίων): Ο δήμος της Αθήνας είναι  ένας πλούσιος Δήμος με φτωχή διαχείριση
Σε μία πόλη που ακόμα και σήμερα έχει γειτονιές χωρίς αποχέτευση, δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα για την εγκατάλειψη της
Την εκτίμηση ότι ο δήμος της Αθήνας είναι στην πραγματικότητα ένας πλούσιος Δήμος με φτωχή διαχείριση» εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανοικτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε πως «πολύς κόσμος αναρωτιέται αν στην Αθήνα λείπουν χρήματα. Για το 2018 ο προϋπολογισμός του δήμου προέβλεπε 40 εκατομμύρια ευρώ για τεχνικά έργα και εκτελέστηκαν μόλις τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σε μία πόλη που ακόμα και σήμερα έχει γειτονιές χωρίς αποχέτευση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα που να δείχνει την εγκατάλειψη της πόλης», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας για τους στόχους και τις προτεραιότητες σε σχέση με τον πρώτο δήμο της χώρας, επισήμανε την εγκατάλειψη που διαπιστώνεται στις γειτονιές και πιστώνεται στις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις, οι οποίες ασχολούντο μόνο με την «Αθήνα της βιτρίνας».
Αναφέρθηκε σε 21 έργα-προτεραιότητες, 3 για κάθε δημοτική κοινότητα, που είναι πλήρως κοστολογημένα στα 25 εκατομμμύρια ευρώ.
Σε σχέση με την κατάσταση στα Εξάρχεια ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι ασφαλώς πρόκειται για μία γειτονιά με ζητήματα ασφαλείας, όπου παράλληλα όμως ο δήμος δεν παρέχει τις αυτονόητες υπηρεσίες. Το οργανωμένο έγκλημα, η εγκατάλειψη της περιοχής από το δήμο, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που σχετίζονται με το real estate είναι, κατά τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, οι τρεις παράγοντες που «συναντώνται» στα Εξάρχεια.
«Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, αλλά εμείς δεν είμαστε υποψήφιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι ο δήμος που έχει εγκαταλείψει ολοκληρωτικά την περιοχή.
«Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη. «Προφανώς πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. διότι υπάρχουν ζητήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του ο δήμος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αφορά το δήμο αυτή η κατάσταση, διότι κάθε πρόβλημα των ανθρώπων της πόλης είναι και πρόβλημα του δημάρχου.»
Πρόσθεσε ότι αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και η κατοικία, καθώς η βραχυχρόνια μίσθωση «διώχνει τους κατοίκους από τα Εξάρχεια». «Αν έχεις υποδομές για τους κατοίκους, αν έχεις φοιτητές στην περιοχή, τότε έχεις ένα πλαίσιο που προστατεύει όλη τη γειτονιά.»
Αναφερθείς στη δημοτική αστυνομία ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για το σημαντικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει σε ζητήματα καθημερινότητας των κατοίκων, στηλίτευσε όμως την παντελή απουσία της όπως του περιγράφουν κάτοικοι πολλών περιοχών.
«Η κατασταλτική αντιμετώπιση στο ζήτημα της ουσιοεξάρτησης έχει αποτύχει.
Δεν μπορούμε να κυνηγάμε πιάτσες γύρω-γύρω στην Αθήνα», είπε -μεταξύ άλλων- ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή πόλη, απαντώντας σε ερώτηση για τις πιάτσες ναρκωτικών. «Οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα της λύσης αυτού του προβλήματος.
Μία λύση που όμως πρέπει να ξεκινά από την πρόληψη και να καταλήγει στην απεξάρτηση και την επανένταξη. Διότι αν μιλάμε μόνο για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης δεν μιλάμε για αντιμετώπιση, αλλά απλώς για διαχείριση του προβλήματος», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης