Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι μεγάλοι κερδισμένοι των ευρωεκλογών: Salvini (Ιταλία), Farage (Βρετανία), Le Pen (Γαλλία), Μητσοτάκης (Ελλάδα)…

tags :
Οι μεγάλοι κερδισμένοι των ευρωεκλογών: Salvini (Ιταλία), Farage (Βρετανία), Le Pen (Γαλλία), Μητσοτάκης (Ελλάδα)…
Κριτήριο για να ενταχθούν στην κατηγορία των μεγάλων νικητών είναι το ποσοστό που θα πάρουν στις ευρωεκλογές του 2019 να είναι υψηλότερο του 2014 και προφανώς να είναι πρώτο κόμμα.
Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν ήδη από τις 23 Μαίου 2019 ανοίγουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές σε Βρετανία και Ολλανδία, στις 24 Μαίου στην Ιρλανδία, στις 25 Μαίου Σλοβακία και Λετονία και στις 26 Μαίου σε όλες τις υπόλοιπες χώρες.. όπως Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία.


Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών;
Κριτήριο για να ενταχθούν στην κατηγορία των μεγάλων νικητών είναι το ποσοστό που θα πάρουν στις ευρωεκλογές του 2019 να είναι υψηλότερο του 2014 και προφανώς να είναι πρώτο κόμμα.
Π.χ. δεν περιλαμβάνεται το CDU οι χριστιανοδημοκράτες στην Γερμανία παρ΄ ότι θα κερδίσουν στις εκλογές καθώς δεν πληρούν ένα από τα δύο κριτήρια – πρώτο κόμμα και αύξηση ποσοστού έναντι προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης -

Ο Farage με το Brexit στην Βρετανία

Στην Βρετανία όπου οι ευρωεκλογές διεξάγονται νωρίτερα από τις 26 Μαίου, συγκεκριμένα στις 23 Μαίου... ο μεγάλος νικητής θα είναι ο Farage με το κόμμα Brexit και ακολουθούν εργατικοί 20% με 23%  και συντηρητικοί με 12%.
Το κόμμα Brexit του εθνικιστή Farage θα είναι ο μεγάλος νικητής με ποσοστά από 31% έως 34% ενώ ενδεικτικό είναι ότι έχει απορροφήσει την μεγάλη πλειοψηφία των συντηρητικών της May που έχουν καταρρεύσει.
Το κόμμα Brexit προφανώς υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ εξέλιξη που έχει μεν καθυστερήσει αλλά η μεγάλη νίκη του κόμματος Brexit θα έρθει να επιβεβαιώσει την βούληση της πλειοψηφίας για αποχώρηση από την ΕΕ


Ο Salvini με την Lega στην Ιταλία

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ιταλός εθνικιστής και πατριώτης M. Salvini θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών καθώς η Lega με ποσοστά 33% βρίσκεται στην πρώτη θέση από 6% που είχε πάρει στις ευρωεκλογές του 2014.
Ο Salvini κατάφερε να υπερκεράσει το κίνημα 5 Αστέρων το οποίο απορρόφησε μεγάλο μέρος του ποσοστού των σοσιαλιστών.
Το κίνημα 5 Αστέρων M5S θα είναι δεύτερο κόμμα και τρίτο κόμμα οι σοσιαλδημοκράτες.
Το κόμμα του Berlusconi Forza Italia με 9% θα είναι τέταρτο κόμμα.
Ο Salvini ηγείται του εθνικιστικού και πατριωτικού κινήματος στην Ευρώπη και ξεκάθαρα θα αποτελέσει κεντρικό πρόσωπο στις ευρωεκλογές.

Η Le Pen με το National Rally - Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία

Η μεγάλη πολιτική ανατροπή έρχεται στην Γαλλία όπου η η ακροδεξιά Marine Le Pen με το National Rally πρώην Εθνικό Μέτωπο θα είναι η μεγάλη νικητής με ποσοστά 24% και ακολουθεί με 22% το κόμμα του Macron.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Le Pen θα κερδίσει στις ευρωεκλογές στην Γαλλία και θα αποτελέσει μια μεγάλη δικαίωση της γαλλίδας πολιτικού που έχει υποστεί απίστευτές πολιτικές διώξεις και αποκλεισμούς.
Η νίκη της ακροδεξιάς στην κοιτίδα του σοσιαλισμού όπως η Γαλλία είναι ένα σημαντικό μήνυμα για την Ευρώπη των εθνών και των λαών


Μητσοτάκης ΝΔ στην Ελλάδα

Επί 4 χρόνια στην Ελλάδα κυβέρνησε ένα αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζοντας μνημονιακές πολιτικές και δημιουργώντας μεγάλα χάσματα στην ελληνική κοινωνία.
Ο Μητσοτάκης που εκπροσωπεί την κεντροδεξιά στην Ελλάδα με την ΝΔ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών με ποσοστά 31% με 32% έναντι 24% με 25% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην 3η θέση θα βρεθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστά άνω του 8,5% που εκπροσωπεί την εθνικιστική ακροδεξιά.

Orban με το Fidesz στην Ουγγαρία

Με βάση τις δημοσκοπήσεις ο Orban και το κόμμα του Fidesz στην Ουγγαρία όχι απλά θα κερδίσουν με ποσοστά άνω του 53% αλλά καταγράφουν αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση σε ευρωεκλογές.
Ο Orban ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα αλλά επί της ουσίας είναι εθνικιστικής και έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Salvini στην Ιταλία.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης