Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές το μικρό επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε επιλεγμένες μετοχές το μικρό επενδυτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Νέα εβδομάδα και μάλιστα εκλογική. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων θα μπορούσε να κρίνει και την πορεία του ΧΑ το επόμενο διάστημα. Συσσώρευση λένε οι αναλυτές μέχρι τότε.

Στο επίκεντρο η Eurobank καθώς έπαψε η διαπραγμάτευση της Grivalia και πρόκειται να τυπωθούν οι νέες μετοχές που θα λάβουν οι μέτοχοι της Grivalia. Αποτελέσματα ΕΧΑΕ θα έχουμε στο κλείσιμο και τηλεδιάσκεψη. Αύριο η Fourlis. Πάντα για το πρώτο τρίμηνο.

Στο ξεκίνημα πάντως η συσσώρευση είναι παρούσα και ο τζίρος χαμηλός. Ξεχωρίζει η ΔΕΗ με άνοδο 3% και κάτι και όγκο 61 χιλ. τεμάχια. Ακολουθεί και ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος κατά την άποψή μας είναι αρκετά φθηνός, ενώ στις τράπεζες καταγράφονται ήπια πτωτικές τάσεις.

CENERGY: Με άνοδο αλλά χαμηλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή. Στα 1,31 ευρώ με κάτω από 9 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 250 εκατ. ευρώ περίπου.

FRIGOGLASS: Τερματίζει την κάλυψη η Eurobank. Η μετοχή είχε τεθεί υπό αναθεώρηση χωρίς τιμή στόχο. Νομίζουμε πως η μετοχή έχει τερματίσει μόνη της την κάλυψη από πολλούς από τη στιγμή που μπήκε στην επιτήρηση λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων, αρνητικής καθαρής θέσης κτλ. κτλ.

Από τον ισολογισμό που είδαμε και όπως έχουμε ξαναγράψει τα προβλήματα παραμένουν. Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε turnaround; Αν πουλήσει κάτι και εισπράξει αρκετά ώστε να μειώσει τραπεζική έκθεση, ίσως. Αν μπορέσει να βελτιώσει και την καθαρή θέση ίσως. Αλλά εδώ υπάρχουν τσάμπα χαρτιά στο ΧΑ εδώ και τώρα, γιατί να παίζουμε το ΘΑ;

ΕΧΑΕ: Σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Η Eurobank περιμένει αδύναμη κερδοφορία ύψους 0,6 εκατ. ευρώ από 0,7 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 και 1,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2018 λόγω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Η Euroxx περιμένει επίσης καθαρά κέρδη 0,6 εκατ. ευρώ λόγω της αποτίμηση του ΧΑ στο πρώτο τρίμηνο που ήταν στα 48,6 δισ. ευρώ έναντι 56,4 δισ. ευρώ το και της χαμηλότερης συναλλακτικής δραστηριότητας. Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν στα 46 εκατ. ευρώ στην αγορά αξιών μειωμένη κατά 36,2% ενώ και ο αριθμός των συμβολαίων ήταν μειωμένος κατά 34,5%.

Η IBG περιμένει καθαρά κέρδη 0,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως στη γενική συνέλευση της 30ης Μαΐου η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή και την επιστροφή κεφαλαίου 0,11 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχούν σε απόδοση 3,9%.

FOURLIS: Αύριο 21/5 το δικό του τρίμηνο με τη Euroxx να περιμένει πωλήσεις 96,6 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 0,4% και ζημιές 2,2 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 2,4%.

FTSE 25: Τι να λέμε τώρα! Αφήνουν εταιρειάρες εκτός 25άρη που ήταν και παλαιότερα και παίρνει σειρά η Cenergy. Δεν θα καταλάβουμε ποτέ τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν μετοχές οι κ.κ. των διεθνών οίκων. Αυτά για όσους παρακολουθούν δείκτες.

Γιατί όσοι βλέπουν μετοχές και μόνο θα έχουν κάνει τη δική τους 30άδα τουλάχιστον από τσάμπα χαρτιά στο ελληνικό χρηματιστήριο. Αύριο θα σας δείξουμε τους καλύτερους που ξεχωρίζουμε εμείς με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Beta και επεξεργάστηκε η στήλη.

AUTOHELLAS: Διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα ύψους 1,5 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 6% και υποχωρεί ακριβώς τόσο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης