Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +2,5% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Κατά +2,5% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 0,3%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 2,5% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας οριακή επιτάχυνση σε σύγκριση με το 2,4% που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,5% έναντι μηνιαίας ανόδου 0,3% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές παραγωγού στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο, και συγκεκριμένα στο 6,6%, ενώ εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, το δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση.
Οι τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών και κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τα κεφαλαιουχικά και τα μη καταναλωτικά αγαθά διαμορφώθηκε στο 1,5%.
Όσον αφορά τις τιμές ενδιάμεσων αγαθών, σημειώθηκε άνοδος κατά 1% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης