Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΤΟΕ: Καθοριστικής σημασίας για τους εργαζομένους οι ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019

tags :
ΟΤΟΕ: Καθοριστικής σημασίας για τους εργαζομένους οι ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019
Στις 26 Μαΐου 2019 ψηφίζουμε για μια πιο δίκαιη Ευρώπη για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ
H UNI Europa (Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εργαζομένων στον τομέα των Υπηρεσιών, στην οποία είναι μέλος και συμμετέχει ενεργά η ΟΤΟΕ), κατέθεσε επίσημη θέση για τις Ευρωεκλογές και υποστηρίζει επίσης το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ETUC)  για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019:  "Μια δικαιότερη Ευρώπη για τους Εργαζόμενους".
Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ΕΣΣ) - με περίπου 45 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 90 συνδικάτα σε 38 χώρες - πιστεύει ότι είναι δυνατή μια πιο δίκαιη Ευρώπη για τους εργαζόμενους, βασισμένη στη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, την ποιότητα των θέσεων εργασίας και τους υψηλότερους μισθούς, μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση, σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην ψηφιακή οικονομία.
Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την Ευρώπη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.
Και συνεχίζει:
"Κατά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο από το 2019 έως το 2024, η ΕΕ πρέπει επειγόντως να διορθώσει την ανισορροπία μεταξύ της οικονομικής νομοθεσίας σε επίπεδο ΕΕ και των κοινωνικών και εργασιακών ρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο.
Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που θέτει ως προτεραιότητα τα κοινωνικά δικαιώματα και προωθεί τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας για όλους τους πολίτες της ΕΕ.
Κεντρικό κομμάτι για την αναζωογόνηση της επιτυχίας της ΕΕ και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών της παραμένει το εξής: ισχυρά συνδικάτα και ισχυρές συλλογικές διαπραγματεύσεις!
Για τα επόμενα πέντε χρόνια, το βασικό μας αίτημα είναι ένα ολοκληρωμένο και νομικά δεσμευτικό πρόγραμμα κοινωνικής δράσης της ΕΕ που προωθεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και διαμορφώνει μια οικονομία υπηρεσιών ψηφιοποίησης προς όφελος των εργαζομένων στις υπηρεσίες.
Οι Ευρωεκλογές αφορούν άμεσα τις ζωές μας, γι’ αυτό η ψήφος μας είναι πολύ σημαντική!
Ψηφίζουμε για μια Ευρώπη που σέβεται τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα και βάζει πάντα τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη!
Ψηφίζουμε για μια πιο δίκαιη Ευρώπη!", καταλήγει η ΟΤΟΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης