Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Cos (ΕΚΤ): Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει «εύθραυστο»

De Cos (ΕΚΤ): Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει «εύθραυστο»
Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει «εύθραυστο» και κατακερματισμένο, δήλωσε ο Pablo Hernandez de Cos, κυβερνήτης της Τράπεζας της Ισπανίας
Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει «εύθραυστο» και κατακερματισμένο, λόγω της στενής σχέσης μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών, δήλωσε σήμερα (20/5/2019) ο Pablo Hernandez de Cos, κυβερνήτης της Τράπεζας της Ισπανίας και αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Τα χαρτοφυλάκια επενδύσεων δεν είναι καλά διαφοροποιημένα και οι επενδυτικές ευκαιρίες χάνονται, καθώς αυτές δεν μπορούν πάντοτε να συνδυαστούν με τα κεφάλαια των αποταμιευτών.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει “εύθραυστο” και κατακερματισμένο εξαιτίας του φαύλου κύκλου μεταξύ των κυβερνήσεων και των τραπεζών», δήλωσε ο de Cos κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ εξακολουθεί να στερείται των απαραίτητων δημοσιονομικών μέσων για την αντιμετώπιση ασύμμετρων ή μεγάλων συστημικών κρίσεων στην Ευρωζώνη.
Ο De Cos επεσήμανε, επίσης, ότι είναι απαραίτητο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να ενδυναμώσουν τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.
«Καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές καθίστανται πιο ολοκληρωμένες και τεχνολογικά πολύπλοκες, αυτό γίνεται ένα όλο και πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης