Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Coca Cola και τράπεζες έσπασαν τη στήριξη

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Coca Cola και τράπεζες έσπασαν τη στήριξη
ΑΓΟΡΑ: Σε περιπέτειες μας έβαλε η Coca Cola, αλλά εδώ και μήνες βάζει πλάτη στο ΧΑ και είχε φτάσει σε επίπεδα απαιτητικά κατά την ταπεινή μας άποψη. Όμως το «μηχανάκι» βάραγε επιθετικά σήμερα.

Μάθαμε για δύο funds από το εξωτερικό που ρευστοποιούσαν τη μετοχή, καθώς είχε φτάσει τα επίπεδα που είχαν θέσει ως στόχο. Και όταν βλέπεις τις αγορές να υποχωρούν και μία μετοχή στα ιστορικά υψηλά της, δεν θέλει και μεγάλη σκέψη…

Η αγορά λόγω κυρίως της Coca Cola και της βαρύτητας που έχει δοκίμασε ξανά τη σημαντική στήριξη. Επίσης έκλεισε οριακά υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας και κάτω από τη στήριξη. Μένει να δούμε αν θα πάμε χαμηλότερα ή αν θα αντιδράσουμε.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι επενδυτές φαίνεται πως «φοβούνται» το εκλογικό αποτέλεσμα, ή αν προτιμάτε δεν βλέπουν να κάνει «πάρτι» η Νέα Δημοκρατία. Αν το έβλεπαν θα πήγαινε καλύτερα η αγορά.

Επομένως αν οι κάλπες βγάλουν μικρή διαφορά δεν το βλέπουμε να είναι θετική εξέλιξη. Αν η διαφορά είναι μεγάλη που να δείχνει αυτοδυναμία στις εθνικές και άρα άνεση της νέας κυβέρνησης να περάσει πολλά θα μπορούσαμε να δούμε υψηλότερα επίπεδα. Η κάλπη αν δεν ανοίξει δεν ξέρεις τι θα βγάλει.

COCA COLA: Πολλά κυκλοφόρησαν στα χρηματιστηριακά γραφεία, αφού η πτώση και κυρίως ο όγκος και ο τρόπος που βγήκαν οι πωλήσεις δημιούργησε κάποια ανησυχία. Θεωρούμε πως η μετοχή χρειάζεται μία διόρθωση.

Πάντως δεν αποκλείεται η πτώση να συνδέεται με το γεγονός ότι η The Coca Cola Company κρατάει τελικά την Αφρική και να είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι θα την έδινε στην Coca Cola HBC.

ΔΕΗ: Η μόνη από τον FTSE 25 που ξεχώρισε με την καλή της άνοδο. Βέβαια έχει «πέσει τόσο ξύλο» που χρειάζεται τις ανάσες. Εμείς θα πούμε πως αν δε δούμε πλάνο να υλοποιείται και να αρχίσουν να παίρνονται οι σωστές αποφάσεις που φυσικά και θα ξεβολέψουν κάποιους πολύ δύσκολα θα την «ακουμπήσουμε».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέες αλλαγές στις κεφαλαιοποιήσεις. Η Eurobank περνάει πρώτη πλέον με αποτίμηση 2,63 δισ. ευρώ (μαζί με τις νέες που θα μπουν λόγω Grivalia) και δίνεται τώρα μία ιδιαίτερη μάχη μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης. Εθνική και Alpha Bank κονταροχτυπιούνται.

Η Εθνική πάντως έχασε τη δεύτερη θέση αφού υποχώρησε περισσότερο από την Alpha Bank, η οποία πάντως δεν δείχνει να έχει καλή συμπεριφορά. Κατά 24 εκατ. ευρώ είναι υψηλότερη η κεφαλαιοποίηση της Alpha έναντι της Εθνικής.

CENERGY: Ξεκίνησε με όρεξη καθώς μπήκε στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση αλλά δεν είχε διάρκεια. Δεν πέτυχε και καλή μέρα βέβαια. Τελικά έκλεισε με μικρή άνοδο 0,63% και στα 1,2760 ευρώ με τον όγκο να ανέρχεται στις 213 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Βγήκαν πάλι χαρτιά. Φθηνή η μετοχή που βέβαια έχει και έκτακτα στα κέρδη, αλλά τη θεωρούμε καλύτερη από τη ΔΕΗ. Ωστόσο στο ταμπλό υστερεί παρά τη θετική έκθεση της Alpha Finance.

ΕΧΑΕ: Κάτω από τα 4 ευρώ η μετοχή. Ανακοινώνει αποτελέσματα τα οποία δεν είναι καλά αφού ο τζίρος στο ΧΑ δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

AUTOHELLAS: Έκοψε το μέρισμα και το έχασε σχεδόν όλο.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Από το κακό στο χειρότερο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κοντά στο χαμηλό ημέρας έκλεισε και στα 1,8550 ευρώ. Στήριξη καλή στα 1,80 ευρώ. Θέλουμε να την κρατήσει γιατί αλλιώς πάει για 1,50 ευρώ.

ΕΛΤΡΑΚ: Με λίγο όγκο στο +5,51% και στα 2,68 ευρώ. Αποτίμηση 37,6 εκατ. ευρώ. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική και από την αρχή του έτους άνοδος 21,82%. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο ισολογισμός σηκώνει τις «περιπέτειες» με την ΕΛΤΡΕΚΚΑ. Τη θεωρούμε από τις φθηνές του ΧΑ. Δε μας έχουν μείνει και πολλά χαρτιά. Ελπίζουμε να μη λιγοστέψουν κι άλλο.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Έβγαλε ενημέρωση για το πρώτο τρίμηνο αλλά θυμίζουμε πως η εισηγμένη θα πάψει να υπάρχει στο ΧΑ σε λίγους μήνες λόγω δημόσιας πρότασης. Υποχώρησαν 4,3% οι πωλήσεις και οι ζημιές προ φόρων μειώθηκαν στα 3,9 εκατ. ευρώ από 4,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης