Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκοπήσεις: Μεταξύ 5,6% και 8,5% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - «Θρίλερ» με την τρίτη θέση

tags :
Δημοσκοπήσεις: Μεταξύ 5,6% και 8,5% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - «Θρίλερ» με την τρίτη θέση
Βέβαιη η επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με ακόμη δύο δημοσκοπήσεις
Απόλυτη είναι η βεβαιότητα, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές, με το ερωτηματικό να παραμένει ποια ακριβώς θα είναι η διαφορά της με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα –από τις εταιρείας Rass και Alco- η διαφορά των δύο κομμάτων κυμαίνεται από 5,6% (δημοσκόπηση Alco) έως και 8,5% (δημοσκόπηση Rass).
Το μεγάλο, όμως, ενδιαφέρον δεν εστιάζεται στους δύο πρώτους αλλά στο ποιος θα κατακτήσει την τρίτη θέση, με τις δύο δημοσκοπήσεις να δίνουν εντελώς διαφορετική εικόνα.
Στη δημοσκόπηση της Alco την Τρίτη θέση κατακτούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 5%, ενώ σε αυτή της Rass, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην Τρίτη θέση με 8,7%, ακολουθούμενο από το ΚΚΕ με 6,7% και η Χρυσή Αυγή διολισθαίνει στην Πέμπτη θέση με ποσοστό 6,4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση της Rass είναι η μοναδική που δίνει τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Χρυσής Αυγής.

Alco: Στο 26,4% το ποσοστό της ΝΔ και στο 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 5,6% για ΝΔ στις Ευρωεκλογές δίνει νέα δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open στην οποία προηγείται με 26,4% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής και Χρυσή Αυγή με 5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%.
To 30% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 15% είχε ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
Ωστόσο, ένας στους πέντε από τους αναποφάσιστους δεν δηλώνει την κομματική του προέλευση. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 20% απαντά ότι ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη σκληρή αντιπαράθεση, ενώ το 12% ότι ευνοείται η ΝΔ.
Η πλειονότητα ωστόχο πιστεύει ότι δεν ευνοείται κανένας.
Το 51% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα έπρεπε να γίνει debate μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, έναντι 39% που απαντά όχι.  
Το 28% απαντά ότι η πολιτική Μητσοτάκη ευνοεί τα οικονομικά της οικογένειας του (έναντι 29% τον περασμένο μήνα).
Για τον κ. Τσίπρα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 23% (έναντι 22 % τον περασμένο μήνα)
Στην παράσταση νίκης σε ποσοστό 55% πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ έναντι17% που έχει αυτή την αντίληψη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΡΙΖΑ πάντως, εξακολουθεί να εμφανίζει χαμηλή συσπείρωση (51%).
Αντίστοιχα η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 8%%.
Rass: Στο 31,7% η ΝΔ και στο 23,2% ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παγιωμένη διαφορά υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και η δεύτερη δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και διενεργήθηκε από την εταιρεία Rass για το Action 24.
Η δημοσκόπηση παρουσιάσθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά και δίνει προβάδισμα 8,5% στη ΝΔ.
Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 31,7%, 23,2% ο ΣΥΡΙΖΑ, 8,7% το ΚΙΝΑΛ, 6,7% το ΚΚΕ και 6,4% η Χρυσή Αυγή.
Στην παράσταση νίκης (δηλαδή ποιο κόμμα θεωρούν ότι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής) προηγείται η ΝΔ με 73,5% έναντι 20,3% που στην ίδια ερώτηση απαντά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση με χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του -φθάνει το 52,5%, έναντι συσπείρωσης 87,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνεται ότι το 80,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα με τις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης