Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα ενίσχυσε την οικονομία και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

tags :
Trump: Ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα ενίσχυσε την οικονομία και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ
Έχουμε την καλύτερη οικονομία από ποτέ υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Την θέση ότι ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα έχει ενισχύσει τη χαλυβουργία και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσιλβάνια.
Σε μια συγκέντρωση που φάνταζε προεκλογική, αν και ο Trump δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να επιτεθεί στον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden και πιθανό «αντίπαλο» του, λέγοντας ότι «υποστηρίζει πως τρέχει για να σώσει τον κόσμο, αλλά θα σώσει όλες τις άλλες χώρες εκτός από τη δική μας».
«Όταν έχεις τους καλύτερους αριθμούς απασχόλησης στην ιστορία, όταν έχεις τα καλύτερα ποσοστά ανεργίας στην ιστορία, όταν έχεις την καλύτερη οικονομία που είχαμε ποτέ, δεν ξέρω πως μπορείς να χάσεις τις εκλογές» τόνισε ο Trump, ο οποίος υποστήριξε ότι η επιβολή δασμών στα εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα, διέσωσε και δημιούργησε θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και ενίσχυσε τις επενδύσεις στη χαλυβουργία.
Ωστόσο, πολλοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτά τα οφέλη αντισταθμίζονται από τα υψηλότερα κόστη για τις αμερικανικές εταιρείες και τους καταναλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης