Τελευταία Νέα
Οικονομία

FAZ: Σκεπτικισμός στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Ερωτήματα για την ικανότητα Μητσοτάκη

tags :
FAZ: Σκεπτικισμός στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Ερωτήματα για την ικανότητα Μητσοτάκη
Στο ΧΑ επικρατεί σκεπτικισμός για το αν ο Μητσοτάκης θα είναι σε θέση να κυβερνήσει
«Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων μειώνονται δραστικά.
Όμως το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία των αγορών, γράφει η Frankfurter Allgmeine Zeitung με τίτλο «Στο Χρηματιστήριο Αθηνών επικρατεί ακόμα σκεπτικισμός».
Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης παρατηρεί ότι την ώρα που στο Eurogroup οι υπουργοί διερώτονταν αν τα δημόσια ταμεία αντέχουν προεκλογικές παροχές που αντιστοιχούν στο 0,6% του ΑΕΠ, εύποροι Έλληνες προσεγγίζουν το ζήτημα από διαφορετική οπτική γωνία: Η κυβέρνηση Τσίπρα συνέθλιψε την ιδιοκτησία στις καλές περιοχές και μείωσε τις υψηλές συντάξεις μόνο για να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού και για να αποκτήσει τα περιθώρια για προεκλογικά δωράκια.
Αν τώρα μοιραστούν 800 εκ. ευρώ σε συνταξιούχους και παράλληλα μειωθούν η εισφορά αλληλεγγύης και οι φορολογικοί συντελεστές για τα υψηλά εισοδήματα, τότε η Ελλάδα επανέρχεται εκεί όπου βρίσκονταν το 2015.
Παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών κανείς δεν είναι πραγματικά έτοιμος να πιστέψει στην πολιτική αλλαγή, όσο παραμένουν ανοιχτά ερωτήματα, όπως: θα είναι σε θέση ο Μητσοτάκης να κυβερνήσει, θα αποδεχθεί ένα παλιό πελατειακό κόμμα, όπως η ΝΔ την ειλικρινή εφαρμογή μεταρρυθμίσεων;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης