Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινείται πάνω από τις 722 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινείται πάνω από τις 722 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
ΑΓΟΡΑ: Με ανοδικές διαθέσεις στο ξεκίνημα καθώς και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών ήταν θετικό. Η Eurobank ξεχωρίζει αφού άνοιξε με όγκο πάνω από 1,6 εκατ. τεμάχια και με άνοδο άνω του 2%.

Η προσπάθεια για να κερδίσει τις 722 μονάδες είναι σε εξέλιξη αλλά ακόμα δεν έχουν φανεί οι διαθέσεις στη μετοχή της Coca Cola, η βαρύτητα της οποίας μπορεί να επηρεάσει συνολικά την αγορά. Στα πρώτα λεπτά κινείται οριακά θετικά.

Η «μάχη» των ευρωεκλογών πλησιάζει και όπως βλέπουμε λίγοι βάζουν στοιχήματα στις μετοχές με ασφάλεια. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία μικρή μείωση της διαφοράς αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνει έως ένα βαθμό και την πορεία του ΧΑ.

COCA COLA: H είδηση που γράφαμε χθες ήταν τελικά και η αιτία της πτώσης. Ήθελε να πάρει από τη «μαμά» τη δραστηριότητα στην Αφρική. Ίσως γι’ αυτό δίνει και στους μετόχους 2 ευρώ ανά μετοχή ένα έξοδο 730 εκατ. ευρώ.

Αν την είχε πάρει ίσως να μην έδινε αυτό το μέρισμα. Βέβαια ο ισολογισμός το επιτρέπει. Σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα 2018 είχε καθαρό δανεισμό 613,3 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν στα 712,3 εκατ. ευρώ ενώ υπήρχαν άλλα 279 εκατ. ευρώ σε «λοιπά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία».

Κάποιοι αναλυτές σημειώνουν πως η αγορά είχε τιμολογήσει αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή 8-10%, επομένως θεωρούν λογική την υποχώρηση. Κάποιοι άλλοι βέβαια σημειώνουν πως δεν είχαν τιμολογήσει τέτοια άνοδο στις εκτιμήσεις τους και σημειώνουν πως αποτελεί αγοραστική ευκαιρία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ίδια κεφαλαιοποίηση Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, ενώ έχει «ξεφύγει» της Eurobank αφού θα μπουν και τα κομμάτια από τη συγχώνευση με τη Grivalia. Μόλις ολοκληρωθεί θα είναι 2,7 δισ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Φτωχά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και σημειώστε πως ήταν ένα καλό τρίμηνο με την αγορά να ενισχύεται σημαντικά και τους τζίρους να τσιμπάνε. Όχι αρκετά όμως ώστε να δούμε καλά κέρδη.

Πάλι με υψηλό p/e αναμένεται να παίζει η μετοχή και ακόμα και αν αφαιρεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία θα μειωθούν λόγω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου που θα δώσει σύντομα για τη χρήση 2018.

Είμαστε λίγο επιφυλακτικοί πλέον αφού υπάρχουν πολλές μετοχές που έχουν ποιοτικότερα χαρακτηριστικά. Το ελληνικό χρηματιστήριο πρέπει να κάνει πολλά για να αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη, αλλά κυρίως πρέπει να γίνουν πολλά από την κυβέρνηση.

FOURLIS: Δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σήμερα μετά το κλείσιμο. Δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στις 3 Μαΐου έγραφε υψηλό 9,90 ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 8,85 ευρώ και κοντά σε κάποιες καλές στηρίξεις. Η εισηγμένη έχει επικοινωνήσει πως φέτος θα είναι μία εξαιρετική χρονιά για τον όμιλο.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: ΣΕ κρίσιμο σημείο η μετοχή καθώς ακουμπάει την πάνω πλευρά του καθοδικού καναλιού μέσα στο οποίο είχε κινηθεί από τις αρχές του χρόνου και το είχε κόψει ανοδικά τον περασμένο Μάρτιο.

Η μετοχή είχε φτάσει στα 1,10 ευρώ στις αρχές Απριλίου και από τότε έχει κάνει μία μεγάλη βουτιά μέχρι τα 0,73 ευρώ. Η αποτίμηση έχει διολισθήσει στα 55,4 εκατ. ευρώ. Λογικά θα πρέπει να δώσει κάποια αντίδραση αλλιώς τα περιθώρια πτώσης αυξάνονται.

Η στήλη έχει την άποψη πως η πτώση συνδέεται με την Ιντραλότ και πρέπει να γίνει κάτι συνολικά στον όμιλο ώστε να βελτιωθεί η εικόνα των ισολογισμών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης