Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Έχουμε μπει στη 10ετία του ΣΥΡΙΖΑ - Ο κύκλος που άνοιξε το 2015 έχει και συνέχεια

Δραγασάκης: Έχουμε μπει στη 10ετία του ΣΥΡΙΖΑ - Ο κύκλος που άνοιξε το 2015 έχει και συνέχεια
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνο που στην Ελλάδα εγγυάται μια προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη
Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.
«Πιστεύω ότι έχουμε μπει στη 10ετία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κύκλος που άνοιξε το 2015 έχει συνέχεια» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ενώ επεσήμανε ότι «ο λαός διαβλέπει την ελπίδα και τις προοπτικές του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζουν κοινωνική δυναμική σήμερα και ο λαός θα τους εμπιστευθεί μια νέα 4ετία».
Επίσης, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση επιλύει προβλήματα και ελλείψεις 10ετιών.
«Η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας π.χ. ακριβώς μια τέτοια ανάγκη καλύπτει» τόνισε.
Σχετικά με τη φορολογία, ο ίδιος τόνισε ότι «πρέπει να μειωθεί εκεί που είναι υψηλή, στοχευμένα, με κριτήριο τη φορολογική δικαιοσύνη και αυτό ήδη υλοποιείται με τα τελευταία μέτρα ελάφρυνσης.
Η οριζόντια μείωση της φορολογίας όμως είναι επικίνδυνη γιατί από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να στηρίξει τις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία κοκ.
Μεταξύ άλλων το 2010 χρεοκοπήσαμε γιατί προηγουμένως ενώ αυξανόταν το ΑΕΠ μειώναμε τη φορολογία, άρα και τα έσοδα».

Επίθεση σε ΝΔ

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησε κριτική στη ΝΔ.
«Στον πυρήνα της αντίληψής μας το να λύνεις λαϊκά προβλήματα, να τονώνεις το εισόδημα και να μειώνεις τις ανισότητες συνιστά φιλο-αναπτυξιακή πολιτική.
Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει το αντίθετο.
Μιλά με τον ξεπερασμένο νεοφιλελευθερισμό της προηγούμενης 10ετίας» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε «Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για δήθεν διχασμό της κοινωνίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, όταν, μεταξύ πολλών άλλων, "σιγοντάριζε" εκδηλώσεις που μιλούσαν για "προδοσία της Μακεδονίας"».

Οι ευρωεκλογές

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι δεν είναι καθόλου «υποδεέστερες, όπως συχνά παρουσιάζονται.
«Είναι πολύ σημαντικό, για να το πω σχηματικά, αν θα βγει ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη, ο Weber, που εναντιώνεται στις κοινές ευρωπαικές κοινωνικές ρυθμίσεις ή κάποιος με προοδευτική ατζέντα» είπε και συμπλήρωσε ότι «το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνο που στην Ελλάδα εγγυάται μια προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης