Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεκόρ όγκου για τη Eurobank, υψηλή η μεταβλητότητα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεκόρ όγκου για τη Eurobank, υψηλή η μεταβλητότητα
ΑΓΟΡΑ: Τρομερός ο όγκος στη Eurobank ξεπέρασε τα 217 εκατ. τεμάχια. Ψάξαμε να βρούμε στα ιστορικά στοιχεία του συστήματός μας αντίστοιχο όγκο και δεν βρήκαμε στο παρελθόν. Σε όγκο μιλάμε. Πιθανότατα να είναι ιστορικά υψηλός ο σημερινός.

Το ΧΑ έκλεισε με μικρές απώλειες αν και ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει στο +1,46%. Η ΔΕΗ υστέρησε και έκλεισε σημαντικά χαμηλότερα. Αρκετή πίεση ασκήθηκε και στη Motor Oil, αλλά και στον Τιτάνα.

EUROBANK: Με ρεκόρ όγκου συναλλαγών και πάνω από το μισό συνολικό τζίρο του ΧΑ πραγματοποίησε η μετοχή. Έκλεισε με απώλεις αν και μέσα στην ημέρα είχε καταγράψει υψηλό 9 μηνών στα 0,7810 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ωραία αντίδραση από τη μετοχή. Κατέγραψε την υψηλότερη άνοδο στον FTSE 25. Έκλεισε στα 1,56 ευρώ.

COCA COLA: Κλείσιμο στα 32,30 ευρώ με άνοδο 2,51% έβαλε πλάτη πάλι σήμερα. Στα 12 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

ΔΕΗ: Κλείσιμο στα 1,3160 ευρώ με απώλειες 4,01% και όγκο 222 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 305 εκατ. ευρώ. Έχει μία απόσταση ακόμα από τα χαμηλά της που αποτελούν και στήριξη.

ΑΔΜΗΕ: Κάποιος μεγάλος βγάζε χαρτιά και ρίχνει τη μετοχή. Φανταζόμαστε τι θα θέλει να αγοράσει κι αυτός. Κλείσιμο στα 1,69 ευρώ με απώλειες 1,40% και όγκο 177 χιλ. τεμάχια.

MARKET MAKERS: Είναι και κάποιοι άτυποι market makers, ή όπως τους έλεγαν παλιά λόμπι που βάζουν δήθεν μεγάλες εντολές αγοράς ανά διαστήματα και αν κάποιος πάει να τους πουλήσει, ειδικά πάνω από τον ανακοινώσιμο όγκο, οπότε γίνεται δημοπρασία ακυρώνουν τις εντολές.

Τόσο γαλαντόμοι! Και βλέπεις και κάνουν και κάμποσο όγκο νωρίς το πρωί που δεν τους βλέπουν και πολλοί και λες πάει τεχνικά το χαρτί να σπάσει με αυξημένο όγκο αλλά στην πραγματικότητα μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Τα δυνατά χέρια του ΧΑ είναι πλέον λίγα. Γι΄ αυτό και κάποιες φορές βλέπουμε απότομες βουτιές σε μετοχές. Σπάνε τα Τ+3, τελειώνουν τα λεφτά, δεν αντέχουν να σηκώσουν το βάρος κάποιων πωλήσεων και ξαφνικά αναρωτιέσαι «τι συμβαίνει και πέφτει μία μετοχή»; Δεν συμβαίνει κάτι απλά, δεν υπάρχουν τα ισχυρά χέρια.

CENERGY: Δεν έχει τραβήξει τοποθετήσεις από την ημέρα που μπήκε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ίσως γιατί ήταν επιλαχούσα και κάποιοι γνωρίζουν ή εκτιμούν πως στην επικείμενη αναδιάρθρωση μπορεί να μην συνεχίσει να είναι.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ψάχνουμε να βρούμε κάποια μετοχή να ξεχώρισε σήμερα και δεν μπορούμε να διαλέξουμε από το… σωρό. Ήπιες κινήσεις και χαμηλοί όγκοι. Λέμε ήπιοι για να μην πούμε αδιάφοροι.

Δεν θέλησε μάλλον να κλέψει κάποια μετοχή τη λάμψη της Eurobank, ή δεν μπόρεσαν οι επενδυτές να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους. Τα φθηνά χαρτιά της συγκεκριμένης κατηγορίας δεν εμπνέουν τους επενδυτές στην παρούσα χρονική συγκυρία.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Πέρασε και η αναδιάρθρωση, η σημαντική, και τώρα περιμένουμε τις εκλογές. Για τη στήλη το ενδιαφέρον θα παιχτεί στη διαφορά. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και τα μπουκάδικα.

Δεν ξέρουμε αν το τελικό αποτέλεσμα θα εμπνεύσει ή θα απογοητεύσει αλλά έστω βραχυπρόθεσμα μία τάση θα δώσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης