Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο όμιλος Viohalco προετοιμάζει τη Noval Property για το Χρηματιστήριο

tags :
Ο όμιλος Viohalco προετοιμάζει τη Noval Property για το Χρηματιστήριο
Ο όμιλος Viohalco  προετοιμάζει τη  Noval Property για  το Χ.Α.
Μια ακόμη εταιρεία θα εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της ο όμιλος Viohalco  τη φετινή χρονιά.
Πρόκειται για τη NOVAL Property η οποία αναμένεται να πάρει άδεια  από  τα αρμόδια υπουργεία ως εταιρεία Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης  Περιουσίας ενώ μέχρι σήμερα έχει εξασφαλίσει άδεια ως ΑΕΕΠ από την  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η διευθύντρια επενδυτικών σχέσεων του Ομίλου Viohalco κα Σοφία Ζαϊρη μιλώντας σε μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών είπε ότι αναμένεται η έκδοση της άδειας μέσα στο 2019 και το επόμενο βήμα θα  είναι η είσοδος της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς το προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.
Πάντως η κα Σοφία Ζαϊρη απέφυγε να προσδιορίσει το  χρόνο εισαγωγής της εταιρείας.   
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 100% των μετοχών ανήκει στο όμιλο Viohalco.
Το χαρτοφυλάκιο της NOVAL περιλαμβάνει εμπορικά κέντρα , κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία.
Μέσα στο 2019 θα είναι έτοιμο το  κτηριακό  συγκρότημα  γραφείων επι της οδού Κηφισίας στο ύψος της Πανόρμου, το οποίο  κατά τη λειτουργία του αναμένεται να δώσει νέα αξία στην περιοχή.
Το ενδιαφέρον  είναι σημαντικό και η ζήτηση κινείται σε ικανοποιητικά  επίπεδα.
Όμως  η υπεύθυνη επενδυτικών σχέσεων του Ομίλου δεν αποκάλυψε ποιοι θα είναι οι πρώτοι πελάτες καθώς   είπε  ότι υπάρχει δέσμευση εμπιστευτικότητας.
Η αξία των ακινήτων αποτιμάται κοντά στα 250 εκατ. ευρώ και  ο συνολικός τους αριθμός  ανέρχεται σε 21.
Στη λίστα των ακινήτων είναι το Κατάστημα IKEA και εμπορικό κέντρο River West Λεωφόρος Κηφισού 96, Αιγάλεω (Ελλάδα),το Ξενοδοχείο Wyndham Grand 5 στην Πλατεία Καραϊσκάκη τα βιομηχανικά κτίρια και γραφεία στα Οινόφυτα, το εμπορικό πάρκο Mare West  στην Κόρινθο , το συγκρότημα γραφείων στην Κηφισίας, το συγκρότημα γραφείων  στο Χαλάνδρι και κτίριο γραφείων στη Σόφια της Βουλγαρίας.
 Ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 8 εκατ. ευρώ το 2018.
O οικονομικός  διευθυντής του ομίλου Viohalco Στράτος  Θωμαδάκης δήλωσε ότι η νέα συμφωνία  με τη ΔΕΗ  για την αγορά ηλεκτρικής  ενέργειας είναι ικανοποιητική  αλλά υψηλότερη σε σχέση με τις  ανταγωνίστριες  χώρες που είναι η Ιταλία  και η  Ισπανία οι οποίες  λειτουργούν  τις  ενεργοβόρες  βιομηχανίες  με πιο  ελκυστικά τιμολόγια.  
Επανέλαβε το ενδιαφέρον  του Ομίλου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων λέγοντας ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι  το κόστος  των ρύπων  είναι υψηλό.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης