Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Ρέκβιεμ για τις αγορές - Μετά έρχεται η κατάθλιψη και η συντριβή

tags :
Phoenix Capital: Ρέκβιεμ για τις αγορές - Μετά έρχεται η κατάθλιψη και η συντριβή
Phoenix Capital: Ρέκβιεμ για τις αγορές - Μετά έρχεται η κατάθλιψη και η συντριβή
Τώρα έρχεται το «στάδιο κατάθλιψης» για τις χρηματιστηριακές αγορές αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.  
Όπως τονίζει η Phoenix Capital  σε προηγούμενο report της είχε αναφερθεί αναλυτικά στο γεγονός ότι οι αγορές ακολουθούν τα πέντε στάδια της θλίψης σχετικά με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.
Τα στάδια αυτά είναι: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή.
Το «στάδιο άρνησης» ήταν το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου 2019... όταν ήταν φανερό ότι μια μέρα μια εμπορική συμφωνία δεν έρχεται... αλλά οι μετοχές συνέχιζαν την ανοδική του πορεία... που αντιπροσωπεύεται από το μπλε τετράγωνο στο παρακάτω διάγραμμα.
Το «στάδιο θυμού» ξεκίνησε με εκδίκηση τον Μάιο του 2019... όταν η αγορά εισήλθε σε πτώση πολλών εβδομάδων.
Το στάδιο αυτό αντιπροσωπεύεται από το κόκκινο τετράγωνο στο παρακάτω διάγραμμα.
Οι αγορές βρίσκονταν στη φάση των «διαπραγματεύσεων» τις τελευταίες δύο εβδομάδες ... καθώς ζούσαν με την ελπίδα ότι κάπως οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.
Αυτό το στάδιο είναι το πράσινο τετράγωνο στο παρακάτω γράφημα ...



Αυτό τελειώνει τώρα... χθες (22/5) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steve Mnuchin επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέδια να μιλήσουν με Κινέζους αξιωματούχους στο εγγύς μέλλον ...
Αυτό σημαίνει ... η επόμενη φάση είναι η φάση της «κατάθλιψης»... καθώς οι αγορές συνειδητοποιούν ότι παιχνίδι έχει τελειώσει.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης