Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης

tags :
Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης
Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης
Το πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, εγκαινίασε τη νέα πανεπιστημιούπολη Stavros Niarchos Foundation-David Rockefeller River Campus μετά από πέντε χρόνια εντατικών εργασιών.
Η νέα πανεπιστημιούπολη επεκτείνει κατά δύο στρέμματα την έκταση του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου βιοϊατρικής έρευνας, περιλαμβάνοντας υποδομές με σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για σύνθετες και προηγμένες βιοϊατρικές έρευνες.
Οι εγκαταστάσεις, συνολικής επιφάνειας 12.600 τετραγωνικών μέτρων, έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν επιστημονικό προσωπικό άνω των 600 ατόμων και την ευελιξία να προσαρμόζονται στις εκάστοτε εν εξελίξει ερευνητικές ανάγκες.
Η επέκταση αυξάνει επίσης τους χώρους πρασίνου, λειτουργώντας ως «συνδετικός ιστός» της πανεπιστημιούπολης του Rockefeller, και ως νέος τόπος συνάντησης για την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Η κατασκευή της νέας πανεπιστημιούπολης, που σχεδιάσθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Raphael Vi?oly, υλοποιήθηκε με δύο ισόποσες δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τον Ντέηβιντ Ροκφέλερ αντίστοιχα, συνολικού ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο ιδρυτής του ΙΣΝ Σταύρος Νιάρχος και ο Ντ.Ροκφέλερ, ο οποίος απεβίωσε το 2017, ήσαν στενοί φίλοι και επιχειρηματικοί συνεργάτες.
«Το έργο αυτό δεν αφορά απλώς και μόνο την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος στην τελετή εγκαινίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.
«Η ουσία του έγκειται στο ότι προσφέρει σε μια από τις σημαντικότερες ερευνητικές κοινότητες παγκοσμίως, τη δυνατότητα να εργαστούν και να συνεργαστούν με ένα τρόπο που αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Αυτή η αναμορφωτική επέκταση και αναβάθμιση του πανεπιστημίου Rockefeller, θα ενισχύσει ουσιαστικά τη συμβολή του στην επιστήμη προς όφελος της ανθρωπότητας».
Το νέο κτίριο, εκτός από υπερσύγχρονες ερευνητικές εγκαταστάσεις, περιλαμβάνει μία αίθουσα συνεδριάσεων, ένα ακαδημαϊκό κέντρο και μία κοινή τραπεζαρία.
Πέραν της επέκτασης του πράσινου χώρου, το έργο έχει μεταμορφώσει και αναβαθμίσει τον δημόσιο παραλιακό δρόμο (East River Esplanade) που βρίσκεται δίπλα στην πανεπιστημιούπολη Stavros Niarchos Foundation-David Rockefeller River Campus, κατά μήκος του ποταμού.
Το ΙΣΝ έχει συστηματικά στηρίξει το Πανεπιστήμιο Rockefeller από το 2001, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του προγράμματος κλινικών υποτρόφων, το οποίο αποσκοπεί στην εκπαίδευση γιατρών-επιστημόνων.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996 έχει διαθέσει συνολικά άνω των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω 4.500 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 124 κράτη ανά τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης