Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πέτρος Κόκκαλης (ΣΥΡΙΖΑ): Το δίλημμα των ευρωεκλογών η ΕΕ σε υπαρξιακό σταυροδρόμι

Πέτρος Κόκκαλης (ΣΥΡΙΖΑ): Το δίλημμα των ευρωεκλογών η ΕΕ σε υπαρξιακό σταυροδρόμι
Άρθρο του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κόκκαλη στο bankingnews
Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος στις  Ευρωεκλογές αποτελεί συνέχεια της κοινωνικής και πολιτικής μου δράσης γύρω από τα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης γύρω από αυτά τα θέματα, τα οποία αποκτούν υπαρξιακό, πλέον, χαρακτήρα για τις κοινωνίες μας.
Αισθάνομαι κομμάτι ενός παγκόσμιου κινήματος που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πρόγραμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών και των υποστηρικτών του Green New Deal, της  κα. Κορτέζ, του κ. Ρουρκ και του κ. Σάντερς στις ΗΠΑ.
Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μιας προοδευτικής συμμαχίας, η οποία θέτει,  ανάμεσα σε άλλα, το ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων σε μια κατεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης, συμβαδίζει με τις δικές μου προτεραιότητες, όσο και με αυτές της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ που εκπροσωπώ στο ψηφοδέλτιο.
Η επόμενη δεκαετία είναι μια εποχή εξόχως σημαντικών αποφάσεων -οι επιστημονικές μελέτες είναι ξεκάθαρες και προδιαγράφουν ένα δυστοπικό μέλλον εάν αδιαφορήσουμε για την παγκόσμια απειλή που ονομάζεται κλιματική κρίση.
Μόλις πριν από λίγο καιρό, ο Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών, σε διάσκεψη στην Πολωνία, ανεβαίνοντας στο βήμα έβαλε τα κλάματα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ η Michelle Bachelet, πρόεδρος της Χιλής έως το 2018 και Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επεσήμανε σε άρθρο της στους New York Times πως είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να σταματήσει το φαινόμενο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ηγηθεί άμεσα μιας προσπάθειας βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία θα ευθυγραμμίζει τις στρατηγικές της με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ.
Μόνο έτσι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών -μέσω της ενδυνάμωσης της δημοκρατίας σε θεσμικό επίπεδο και της εφαρμογής ενός πιο αλληλέγγυου και βιώσιμου μοντέλου συνύπαρξης και συνεργασίας.
Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν, εν πολλοίς, την ευρωπαϊκή οντότητα.
Η κοσμομηδενιστική ακροδεξιά και οι μεταφασιστικοί σχηματισμοί  θεωρούν ότι ένα κράτος είναι καλύτερο από ένα άλλο, ένας άνθρωπος είναι καλύτερος από έναν άλλο, ότι κάποιοι αξίζουν λιγότερο.
Πιστεύουν ότι υπάρχουν περιφέρειες, άνθρωποι και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες που περισσεύουν. Θα μας βρουν απέναντί τους.
Καλώ όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες να συνδράμουν στον αγώνα αυτό!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης