Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία - Ευρωεκλογές: Νίκη των Εργατικών με 18% δίνουν τα exit polls κόντρα στις εκτιμήσεις

tags :
Ολλανδία - Ευρωεκλογές: Νίκη των Εργατικών με 18% δίνουν τα exit polls κόντρα στις εκτιμήσεις
Ισχυρό στήριγμα για τον υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, Frans Timmermans
Το Εργατικό Κόμμα της Ολλανδίας έρχεται πρώτο σε ψήφους στις εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη 23/5στη χώρα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα αποτέλεσμα που αποτελεί έκπληξη και δίνει ώθηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο F. Timmermans, τον Ολλανδό πολιτικό που είναι υποψήφιος με τους Σοσιαλιστές για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.
Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν εκλογικό θρίαμβο του εθνικιστικού φόρουμ για τη Δημοκρατία.
Η διαφαινόμενη νίκη του Εργατικού Κόμματος ενισχύει την προοπτική μιας «προοδευτικής συμμαχίας» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο στις Βρυξέλλες, με τον Επίτροπο Pierre Moscovici να δηλώνει ότι πρόκειται για μια άξια νίκη και για ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τις υπόλοιπες σοσιαλιστικές δυνάμεις της.
Σύμφωνα με ένα exit poll της εταιρείας Ipsos, το Εργατικό Κόμμα (PvdA) έρχεται στην πρώτη θέση, μπροστά από το συντηρητικό-φιλελεύθερο VVD του πρωθυπουργού M. Rute.
Το νέο εθνικιστικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD) του λαϊκιστή Τιερί Μποντέ συγκεντρώνει ποσοστό 11,2%.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση NOS, το PvdA αναμένεται ότι θα κερδίσει πέντε από τις 26 έδρες της Ολλανδίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το VVD τέσσερις και το FvD τρεις.





Η Ολλανδία και η Βρετανία ήταν οι χώρες που μπήκαν πρώτες σε αυτόν τον χορό, αλλά κανένα στοιχείο δεν αναμένεται να γίνει γνωστό για το αποτέλεσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ, το βράδυ της Κυριακής 26/5.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης