Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Αεροπορικές επιδρομές στο τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών – Δεκάδες νεκροί άμαχοι

tags :
Συρία: Αεροπορικές επιδρομές στο τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών – Δεκάδες νεκροί άμαχοι
Δεν σταματούν οι εχθροπραξίες στη βορειοδυτική Συρία
Δεκάδες νεκροί άμαχοι είναι ο απολογισμός των αεροπορικών επιδρομών των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας στο τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την περασμένη Τρίτη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 31 άμαχοι από τις αεροπορικές επιδρομές καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση και τζιχαντιστές του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα.
Η επαρχία Ιντλίμπ και τομείς στις γειτονικές επαρχίες Χάμα, Χαλέπι και Λαττάκεια, όπου κυριαρχεί η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ο πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα) έχουν μετατραπεί από τα τέλη Απριλίου σε θέατρο εχθροπραξιών που δεν σταματούν να κλιμακώνονται.
Η οργάνωση κάνει λόγο για 669 νεκρούς από τα τέλη Απριλίου, 209 εκ των οποίων ήταν άμαχοι.
Στο μεταξύ, χιλιάδες ακόμη άνθρωποι εγκαταλείπουν τις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες, ανέφεραν χθες τα Ηνωμένα Έθνη.
Από τα τέλη Απριλίου, πάνω από 200.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να σωθούν, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.
Ο πόλεμος στη Συρία από το 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 370.000 ανθρώπους κι έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης