Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπαϊωάννου (Fast Fiance ΑΕΠΕΥ): Κυριακή κοντή γιορτή – Τα κρίσιμα σημεία για την αγορά του ΧΑ

tags :
Παπαϊωάννου (Fast Fiance ΑΕΠΕΥ): Κυριακή κοντή γιορτή – Τα κρίσιμα σημεία για την αγορά του ΧΑ
Θα περιμέναμε την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις Ευρωπαϊκές αγορές, αποφεύγοντας να αυξήσουμε την έκθεση μας. 
Η χθεσινή πτωτική κίνηση του Ελληνικού χρηματιστηρίου, οφείλεται στην αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.
Η επίτευξη ή όχι μιας καθαρής εικόνας για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όσο και η ανησυχία για ενίσχυση των ευρω-σκεπτιστικών δυνάμεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργεί ανησυχία στις αγορές, πιέζοντας το ευρώ πέριξ του 1,1140.
Οι Διεθνείς οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις παραμένουν ευμετάβλητες (Εμπορικός πόλεμος Κίνα – ΗΠΑ, Ανάφλεξη Περσικού, Ιταλία Τουρκία, Παγκόσμιο χρέος) και δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη την ελληνική αγορά, σε περίπτωση πιθανής επιδείνωσης τους.
Η Ελληνική ομολογιακή αγορά παρά την ελαφρά άνοδο των επιτοκίων σε όλη την καμπύλη σήμερα, διατηρεί την θετική μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα της, με την 10-ετη έκδοση να κινείται πέριξ του 3,45%.
Η ΕΤΕ και η ΕΥΡΩΒ αν και πιέστηκαν χθες, συνεχίζουν να παρουσιάζουν την καλύτερη τεχνική εικόνα, παραμένοντας άνω του ΚΜΟ 200 ημερών τους.
Αντίθετα ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ έχουν απωλέσει το αντίστοιχο σημαντικό τεχνικό επίπεδο τους.
Ο Γενικός Δείκτης, παλεύει να κρατήσει το επίπεδο των 720 μονάδων.
Αντίστοιχα η κοντινή αντίσταση του εντοπίζεται στις 740 μονάδες, ενώ καθοδική διάσπαση των ορίων οδηγεί στα επόμενα επίπεδα στηρίξεων 710, 704 (ΚΜΟ 200 expo), 700 και 680 μονάδων.
Ανοδική διάσπαση οριοθετεί τα επόμενα σημεία αντίστασης στις 746, 760 και 780 μονάδες.
Αντίστοιχα για τον FTSE25 η έγκυρη καθοδική διάσπαση των 1875 μονάδων, οριοθετεί τις επόμενες στηρίξεις στις 1850, 1841 (KMO 200 expo), 1830 και 1790 μονάδες (fibo retracement 50% πρόσφατης ανοδικής κίνησης). Κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 1918, 1935 και 1970 μονάδες.
Συμπερασματικά αν και συνεχίζουμε να παραμένουμε μεσοπρόθεσμα συγκρατημένα αισιόδοξοι για την Ελλάδα, εφιστούμε την προσοχή για πιθανή συνέχιση της πρόσφατης εξελισσόμενης τεχνικής διόρθωσης.
Στοχεύουμε μετοχές με διαχρονικά καλά οικονομικά στοιχεία, υψηλές μερισματικές αποδόσεις και εξωστρέφεια.
Θα περιμέναμε την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις Ευρωπαϊκές αγορές, αποφεύγοντας να αυξήσουμε την έκθεση μας.
Δεν λησμονούμε, ότι τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά και το Διεθνές περιβάλλον ευμετάβλητο, διατηρώντας μας σε αυξημένη επιφυλακή.
Σε αυτό βοηθά και η ρήση του Αβραάμ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου.
Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου» και ενίοτε και το δικό σου…

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor
Msc Banking & Finance
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης