Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο 0,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ιαπωνία: Στο 0,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,1%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε ο ετήσιος πληωθρισμός στην Ιαπωνία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (24/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 0,9% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, ενώ σε μηνιαία βάση ο ΔΤΚ σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,1%.
Παράλληλα, εάν εξαιρεθούν οι τιμές των νοπών τροφίμων, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,9% έναντι 0,8% τον Μάρτιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,9%.
Εφόσον δεν υπολογιστούν οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, η ετήσια άνοδος διαμορφώνεται στο 0,6% έναντι 0,4% τον προηγούμενο μήνα και έναντι προβλέψεων στο 0,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιαπωνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι τιμές καυσίμων, ρεύματος και νερού αυξήθηκαν κατά 4,4% σε ετήσια βάση, ενώ αντίθετα σε μηνιαία βάση κατέγραψαν πτώση της τάξεως του 0,3%.
Όσον αφορά τις τιμές στους τομείς μεταφορών και επικοινωνιών, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του 0,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης