Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Τα επόμενα κρίσιμα σημεία για την αγορά – Οι νέες σταθμίσεις των μετοχών

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Τα επόμενα κρίσιμα σημεία για την αγορά – Οι νέες σταθμίσεις των μετοχών
Η συγχώνευση Eurobank-Grivalia εκτόξευσε τη βαρύτητα της μετοχής στη δεύτερη θέση με 10,23% δίπλα στην Coca Cola
Καθηλωμένος μέσα σε ένα στενό εύρος παραμένει για 12η συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης λαμβάνοντας τιμές μεταξύ των 744 με 717 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για το ΧΑ, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Υπήρξαν βέβαια και μικρές εσωτερικές εξάψεις λόγω αναδιαρθρώσεων αλλά δίχως κάποιο ουσιαστικό αντίκτυπο τόσο στο ημερήσιο διάγραμμα όσο και στη στάση αναμονής των ενεργών επενδυτών, αναφέρει ο αναλυτής.
Τα σημεία, που θα χρειαστούν στις επόμενες μέρες ιδιαίτερη προσοχή είναι για μεν τους αγοραστές οι 722 με 717 μονάδες και για δε τους πωλητές οι 742 μονάδες.
Οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη ανοδική ή καθοδική διάσπαση σε ημερήσιο επίπεδο θα αναγκάσει τις δύο αντίθετες πλευρές σε άμεσες ενέργειες κάλυψης των επενδυτικών χαρτοφυλακίων κατεύθυνσης.
Πέρα όμως από την αναμενόμενη στασιμότητα λόγω κυοφορούμενου εκλογικού αποτελέσματος το ενδιαφέρον των αναλυτών έχει εστιαστεί στις σημαντικές αλλαγές, που έχουν επιτευχθεί στην δυναμικότητα του Γενικού Δείκτη μετά και τη συγχώνευση της Eurobank με τη Grivalia.
Έτσι ενώ η μεν συμμετοχή της Alpha Bank έχει βρεθεί από τη 3η θέση στην 8η με 4.44% βαρύτητα η δε Eurobank εκτοξεύτηκε στο πρώτο σκαλί δίπλα στη Coca Cola HBC με 10.23% βαρύτητα προκαλώντας ισχυρές μεταβολές στο «καύσιμο» κίνησης του δείκτη. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι οι πέντε πρώτες σε βαρύτητα εταιρείες: Coca Cola HBC 10.25%, Eurobank 10.23%, ΟΤΕ 8.96%, Εθνική 7.58% και Μυτιληναίος 5.05% ρυθμίζουν πλέον το 42% του Γενικού Δείκτη, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Επίσης δίχως να μπορεί να ξεφύγει με δύναμη πάνω από τις 1900 μονάδες παρουσιάζεται εδώ και μέρες ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχοντας ως επίπεδο στήριξης τις 1855 με 1845 μονάδες.
Ο χρόνος όμως και εδώ όπως και στο Γενικό Δείκτη μετράει αντίστροφα καθώς ο πλάγιος σχηματισμός σε πολλούς τεχνικούς δείκτες οδηγεί στατιστικά σε έντονη εκτόνωση φυγής καθορίζοντας τη μετέπειτα βραχυχρόνια τάση.
Τα σημεία διαγραμματικού ενδιαφέροντος είναι οι 1915 με 1900 μονάδες και οι 1845 μονάδες.
Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης μετά και το πέρασμα του συναλλακτικού τυφώνα “MSCI” γέμισε μεν διαγραμματικά το χάσμα μεταξύ των 633 με 615 μονάδων αλλά η τελική μορφή του υπό αποτύπωση candlestick γέρνει περισσότερο προς την πλευρά των πωλητών δείχνοντας καθοδική κίνηση προς την περιοχή των 580 με 570 μονάδων.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πληροφοριακά ότι μετά τη συγχώνευση η Eurobank κρατάει πλέον στα χέρια της το 40% του Τραπεζικού Δείκτη διαμορφώνοντας έτσι άνετα το πρόσημο της κίνησης, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης