Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ώθηση από τις πρόωρες εκλογές περιμένουν οι αναλυτές – Ποιες μετοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο

tags :
ΧΑ: Ώθηση από τις πρόωρες εκλογές περιμένουν οι αναλυτές – Ποιες μετοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο
Λιμάνια, Lamda λόγω Ελληνικού, κατασκευαστικές, τράπεζες αλλά και ΔΕΗ θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών της σημερινής συνεδρίσης
Ισχυρή ώθηση από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών περιμένουν οι αναλυτές παρά το γεγονός ότι μεγάλες αγορές του εξωτερικού όπως ΗΠΑ και Λονδίνο θα παραμείνουν κλειστές.
Η προσδοκία εκλογής μίας φιλοεπενδυτικής κυβέρνησης και η μικρή προεκλογική περίοδος που δεν αφήνει χώρο για εκτροχιασμό των δημοσιονομικών, αναμένεται να ικανοποιήσει τους επενδυτές και να τους ωθήσει σε αγορές μετοχών.
Η ΔΕΗ, οι μετοχές των λιμανιών, της Lamda λόγω Ελληνικού, των τραπεζών και του κατασκευαστικού κλάδου, θα είναι μεταξύ των σημερινών πρωταγωνιστών σύμφωνα με τους αναλυτές.
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε μία θετική αντίδραση της αγοράς μετά το αποτέλεσμα το χθεσινών εκλογών οι οποίες κατέγραψαν μία καθαρή νίκη της ΝΔ, που δείχνει ότι μία πιο φιλική για της αγορές κυβέρνηση θα εκλεγεί σύντομα.
 
Euroxx
Περιμένουμε το ΧΑ να κινηθεί έντονα ανοδικά λόγω των πρόωρων εκλογών.

IBG
Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών αναμένεται να τύχει θερμής υποδοχής από το τους επενδυτές καθώς τα οικονομικά ρίσκα που προκύπτουν από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο έχουν εξαλειφθεί.
 
Beta
Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών δίνει χώρα για ένα δυνατό άνοιγμα στη σημερινή συνεδρίαση παρά το γεγονός ότι οι αγορές σε ΗΠΑ και Βρετανία θα παραμείνουν κλειστές.
Το ενδιαφέρον θα είναι στις μετοχές των τραπεζών, της ΔΕΗ, του κατασκευαστικού κλάδου, της Lamda καθώς και των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
H μικρή προεκλογική περίοδος παρέχει έχει δίχτυ ασφαλείας αναφορικά με το σενάριο εκτροχιασμού των δημοσιονομικών προσαρμογών.  
 
Γ.Κ.         
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης