Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Μπορεί και υψηλότερα και έχει λόγους για να πάει

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Μπορεί και υψηλότερα και έχει λόγους για να πάει
ΑΓΟΡΑ: Το ράλι συνεχίζεται και δεν υπάρχει λόγος να υποχωρήσει. Η αγορά λένε στελέχη της μπορεί να δει υψηλότερα επίπεδα. Οι εκλογές αλλάζουν όλη την εικόνα. Η αγορά προεξοφλεί ότι θα γίνουν με τη νέα κυβέρνηση αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει η τωρινή.

Το κλίμα αλλάζει και το ΧΑ ξαναβρίσκεται στο επίκεντρο. Λίγα να κάνει η νέα κυβέρνηση στο μέτωπο των επενδύσεων και η πίτα θα αυξηθεί σημαντικά. Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε. Το Ελληνικό πρέπει να ξεκινήσει για να δώσει νέα πνοή στην οικονομία.

Το ΧΑ είδε σήμερα νέα υψηλά 52 εβδομάδων με εξαιρετικό τζίρο ακόμα και αν αφαιρεθεί ο τζίρος που έγινε λόγω MSCI. Υπάρχουν μεγάλες εντολές αγοράς και αυτό φαίνεται. Στις τράπεζες πηγαίνει μεγάλο μέρος των συναλλαγών και αυτή η κίνηση δεν προκαλεί έκπληξη.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η βελτίωση των αποτιμήσεων θα ισχυροποιήσει τα χαρτοφυλάκια και η αύξηση του τζίρου και τις χρηματιστηριακές. Πέντε χρόνια τράβηξαν πολλά. Έβλεπαν τις ξένες αγορές να καταγράφουν το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο και εμείς σφυρίζαμε αδιάφορα.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες θα περάσει η άνοδος από τα περισσότερα χαρτιά. Η στήλη κοιτάζει πάντα τα ποιοτικά. Δεν αποκλείουμε βέβαια να δούμε και ακρότητες. Αλλά μήπως δεν ήταν ακρότητα η πορεία μέχρι σήμερα της αγοράς;

Δηλαδή δε μας πήγε πίσω το τελευταίο μνημόνιο; Δεν μας πήγαν πίσω τα capital controls, η απουσία επενδύσεων και η κυβέρνηση που δεν ήθελε να ακούει για αγορές και επενδυτές;

ΜΕΤΟΧΕΣ: Φτάσαμε σε σημείο μετοχές να διαπραγματεύονται με μονοψήφιο p/e ή κάτω από τα μετρητά τους. Μετοχές χωρίς δανεισμό πέρασαν την κρίση και η τιμή τους στο ταμπλό δε βελτιώθηκε. Οι επενδυτές αγνόησαν τις αντοχές των συγκεκριμένων μετοχών.

Φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν σε περιβάλλον φιλικό. Τι να λέμε τώρα. Μας κάνει εντύπωση που η αγορά είναι λίγο κάτω από τις 800 μονάδες. Η στήλη βέβαια προτιμάει να κοιτάει μετοχές και όχι δείκτες.

Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI αύξησε το τζίρο στα 355 εκατ. ευρώ. Η ΕΧΑΕ ωφελείται από την αλλαγή του κλίματος. Χρειάζεται βέβαια να πάει ψηλά το χρηματιστήριο και να αυξηθούν οι επενδυτές για να δει μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα. Όμως η αρχή γίνεται.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάνω από 1,1 δισ. ευρώ η αποτίμηση της Τράπεζας Πειραιώς και πάνω από 3 δισ. ευρώ η αποτίμηση της Eurobank. Οι τράπεζες αποκτούν ξανά βαρύτητα στους δείκτες και οι επενδυτές πλέον δε φοβούνται.

Αφήστε που αν πουν οι τραπεζίτες ότι θέλουν λεφτά για να αναπτυχθούν οι επενδυτές θα τα δώσουν πιο εύκολα. Είναι ακόμα νωρίς βέβαια για να πούμε ότι οι τράπεζες ισχυροποιούνται αλλά το χρηματιστήριο είπαμε είναι προεξοφλητικός μηχανισμός.

ΑΔΜΗΕ: Θα τον βρει και αυτός το δρόμο του. Δεν μπορεί να κάθεται και να κοιτάζει το πάρτι από μία αποτίμηση των 415 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Χαλαρή σήμερα μετά το ράλι, αλλά με καλύτερη συμπεριφορά. Υψηλός και ο όγκος στη μετοχή.

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος στου twitter: Κόβει την ανάσα ο τεράστιος καθοδικός στροφέας όπου οδήγησε τη μετοχή από τα 38 ευρώ στα 1,1 ευρώ πέραν του ΑΔΜΗΕ. Τεράστια -μετά μεγάλου ρίσκου- θα είναι και η απόδοση εάν επιβεβαιωθεί ο διπλός πυθμένας και η ανοδική λύση του στροφέα. Το τίναγμα θα τη φέρει μετά τα 1,85 στα 3,36 ευρώ.

ΟΛΠ: Στα 23,10 ευρώ η μετοχή με άνοδο 1,54% και αποτίμηση 577 εκατ. ευρώ. Υψηλά 11 ετών.

MOTOR OIL: Ξανά πάνω από τα 20 ευρώ με όγκο 591 χιλ. τεμάχια. Σε λίγο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

ΟΤΕ: Υποχώρησε 2,10% και έκλεισε στα 11,65 ευρώ με όγκο 2,5 εκατ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Είχε φάει μεγάλο χαστούκι η μετοχή από τα πρόσφατα υψηλά της και σήμερα έκανε μία καλή αντίδραση. Στα 0,8220 ευρώ και στο +9,60% με όγκο 196 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΥΜΠ: Στο +7%. Χθες έβγαιναν χαρτιά στα 2 ευρώ και λίγο πιο κάτω, σήμερα με λίγο όγκο στα 2,14 ευρώ. Καλό της έκανε η συσσώρευση πέριξ των 2 ευρώ. Για να δούμε αν θα μπορέσει να φύγει πάνω από τα 2,20 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Πήρε μπροστά η μετοχή. Σιγά μην κάθεται να παίζει σε αποτίμηση που το 60% είναι στο ταμείο. Στα 6,48 ευρώ με άνοδο 5,19% και όγκο 169 χιλ. τεμάχια. Εδώ θέλουμε να δούμε διοίκηση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης