Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αναγκαία η σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου - Εξετάζουμε τα θετικά και τα αρνητικά από τη συμφωνία ΟΠΕΚ

Ρωσία: Αναγκαία η σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου - Εξετάζουμε τα θετικά και τα αρνητικά από τη συμφωνία ΟΠΕΚ
Η πλευρά της Μόσχας τονίζει ότι η σταθερότητα και η προβλεψιμότητα στις τιμές του πετρελαίου είναι «καλή»
Στο γεγονός ότι η Ρωσία θα εξετάσει προσεκτικά το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας ΟΠΕΚ αναφέρθηκε σήμερα (29/5) ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Anton Siluanov, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, ο κ. Siluanov δήλωσε ότι η Μόσχα «θα εξετάσει συγκεκριμένα τη θετική επίδραση της συμφωνίας στις τιμές του πετρελαίου έναντι των απωλειών του μεριδίου αγοράς από τις εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα τα οποία είναι εξίσου υπέρ της επέκτασης της συμφωνίας και κατά αυτής», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, στο περιθώριο διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν.
«Φυσικά, χρειαζόμαστε σταθερότητα και προβλεψιμότητα στις τιμές του πετρελαίου, αυτό είναι καλό», ανέφερε ο κ. Siluanov, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «βλέπουμε πως όλες αυτές οι συμφωνίες με τον ΟΠΕΚ έχουν ως αποτέλεσμα οι Αμερικανοί συνεργάτες μας να ενισχύουν την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου και να αρπάζουν νέες αγορές».
«Το Υπουργείο Ενέργειας και η κυβέρνηση της Ρωσίας θα καθορίσουν τη στάση τους όσον αφορά την επέκταση τη συμφωνία μετά τη ζύγιση αυτών των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων και τη μακροβιότητα των τρεχουσών τάσεων της αγοράς», καταλήγει ο κ. Siluanov.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία συμφώνησαν να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, για διάστημα έξι μηνών, προκειμένου να αυξήσουν τις τιμές του πετρελαίου μειώνοντας τα παγκόμσια αποθέματα.
Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στις 25 Ιουνίου στη Βιέννη, προκειμένου να συζητήσυν πιθανή επέκταση της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους.
Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, πηγές από τον ΟΠΕΚ ανέφεραν ότι η συνάντηση ενδέχεται να μεταφερθει στις 3 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης