Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μάζεψε τις απώλειες η αγορά, ξεχώρισαν Motor Oil και ΟΤΕ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μάζεψε τις απώλειες η αγορά, ξεχώρισαν Motor Oil και ΟΤΕ
ΑΓΟΡΑ: Υπάρχει ένα θεματάκι με την Ιταλία και το γνωστό πρόβλημα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Οι ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί πίεσαν τις αγοράς και φυσικά και τη δική μας. Δεν αλλάζει κάτι πάντως σε ό,τι αφορά την εκτίμησή μας για την αγορά και αυτό μάλλον φάνηκε και στο κλείσιμο.

Θα μπορούσε δηλαδή η υποχώρηση να χαρακτηριστεί και ευκαιρία αφού όσοι ήθελαν να τοποθετηθούν βρήκαν καλύτερες τιμές. Άλλωστε και το ράλι για κάποιες μετοχές ήταν ισχυρό το τελευταίο διήμερο. Να πάρουν και τα χαρτιά κάποιες ανάσες.

Λίγες μετοχές ξεχώρισαν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση αλλά και συνολικά από όλο το ταμπλό. Ο τζίρος δεν ήταν κακός. Κάθε άλλο. Αυξάνει και τη μέση ημερήσια αξία και αυτό κάνει περισσότερους να κοιτάζουν την ΕΧΑΕ. Οι οριακές απώλειες του γενικού δείκτη στο κλείσιμο δείχνουν αρκετά.

MOTOR OIL: Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων της αγοράς. Δεν περίμεναν τέτοια κέρδη οι αναλυτές. Όπως ήταν φυσικό έφερε αγορές η κερδοφορία στη μετοχή.

Οι ταμειακές ροές δεν πήγαν καλά αλλά πρώτο τρίμηνο είναι προλαβαίνει να τις βελτιώσει. Έχει βέβαια μπροστά της και κάποιες επενδύσεις. Σημειώστε πως η συγκεκριμένη εισηγμένη αλλά και όποιες ανακοινώνουν πλέον αποτελέσματα έχουν ενσωματώσει την αλλαγή στο λογιστικό πρότυπο 16. Αποτυπώνουν πλέον και τις χρηματοδοτικές μισθώσεις.

Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 6,55% και στα 21,46 ευρώ με τον όγκο να ανέρχεται στις 363 χιλ. τεμάχια και την αποτίμηση στα 2,37 δισ. ευρώ.

ΟΤΕ: Ξεχώρισε και η συγκεκριμένη μετοχή καθώς με σχετικά μικρό όγκο συναλλαγών κινήθηκε έντονα ανοδικά και κόντρα στο ρεύμα. Στο τέλος αύξησε λίγο τον όγκο για να κλείσει και σε υψηλό ημέρας, ήτοι τα 12,10 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Με καλό όγκο πήγε λίγο πάνω από το προηγούμενο κλείσιμο. Τραβάει βλέμματα και ελπίζουμε να κρατήσει ο βελτιωμένος τζίρος και να μην τα παρατήσουν οι επενδυτές σε λίγες μέρες. Αμετάβλητη στα 4,40 ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Νέα υψηλά κάμποσων ετών για τη μετοχή και με καλό όγκο συναλλαγών. Στο +16,25% και στα 0,5580 ευρώ με όγκο 66 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 12,2 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Θετική έκπληξη ο όγκος της μετοχής. Βρήκαν αγοραστή και όλα τα κομμάτια που υπήρχαν προς πώληση μέρες και αφορούσαν τις μετοχές που ήταν σε εκποίηση λόγω απουσίας χειριστή.

ΡΕΒΟΪΛ: Στις 910 χιλ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων και στα 16 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Η μετοχή έκανε χαμηλό όγκο 5 χιλ. τεμάχια, έμεινε με πωλητές στο κλείσιμο και ενισχύθηκε 5%.

ΟΛΠ: Καλή διόρθωση μετά τη χθεσινή άνοδο. Είναι σε καλή αποτίμηση και παρατηρούμε έτσι μία μικρή δυσκολία πάνω από τα 22 με 23 ευρώ. Διατηρούμε την άποψη ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν αδικείται, εκτός και αν η αγορά δεν έχει προεξοφλήσει ακριβώς την έγκριση του επενδυτικού πλάνου, που προφανώς θα λάβει μετά τις εκλογές. Ελπίζουμε να μην αργήσει.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Και εδώ προφανώς και κατοχυρώθηκαν κέρδη αλλά ο όγκος δεν ήταν μεγάλος. Η κίνηση που έχει κάνει στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι αξιόλογη.

ΤΙΤΑΝ: Παραμένει κολλημένος με τις χαμηλές πτήσεις. Η δημόσια πρόταση, η νέα προσπάθεια για να φύγει από την Ελλάδα, έχει καθηλώσει τη μετοχή. Ούτε οι πρόωρες εκλογές κατάφεραν να την ξυπνήσουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης