Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα υψηλά 11 μηνών και βλέπει ξανά τις 800 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα υψηλά 11 μηνών και βλέπει ξανά τις 800 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Θα έχει στραμμένο το βλέμμα στις διεθνείς εξελίξεις αλλά έχουμε καλά θέματα και στο εσωτερικό. Συσσώρευση βλέπουν οι αναλυτές αλλά αν το επιτρέψουν τα ξένα θα πάμε καλύτερα και θα δοκιμάσουμε νέα υψηλά 11 μηνών. Ο τζίρος είναι καλός στο ξεκίνημα και οι τράπεζες μπήκαν κάπως κεφάτες.

Μετά από τα πρώτα λεπτά η αγορά ξεπέρασε τις 800 μονάδες γράφοντας νέο υψηλό 11 μηνών με δυνατούς αγοραστές που ανεβάζουν σε καλά επίπεδα το τζίρο στην αγορά μετοχών.

Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει στοιχεία πρώτου τριμήνου η Alpha Bank, η Eurobank, η Lamda και η Σαράντης. Υπάρχει επομένως αρκετή δουλίτσα. Μετά το κλείσιμο θα ενημερώσουν οι τραπεζίτες τους μετόχους τους για τα αποτελέσματα.

Οι εθνικές εκλογές θα συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο τους αφού πολλά από αυτά που έχουν ήδη συμβεί (π.χ πρόωρες) ή που θα συμβούν (αυτοδυναμία), αν συμβούν δεν έχουν προεξοφληθεί και οι αναλυτές βλέπουν περαιτέρω άνοδο.

ΑΝΟΔΟΣ: Όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς οι άνοδος λόγω του εκτιμώμενου αποτελέσματος των εθνικών εκλογών μπορεί να παρασύρει και μετοχές που δεν αξίζουν και να δούμε υπερβολές. Συστήνουν λοιπόν να προσέχουν οι επενδυτές τι αγοράζουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς έχει καλή άνοδο μετά τη χθεσινή διόρθωση και μικρότερη είναι η άνοδος των άλλων συστημικών τραπεζών.

ΔΕΗ: Ανοδικά κατά 2,7% και στα 1,64 ευρώ με όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Το στοίχημα μπαίνει στην υπέρβαση των προηγούμενων υψηλών, εκεί λίγο πάνω από τα 1,80 ευρώ.

ΛΑΜΔΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα αλλά μικρή σημασία έχουν. Εδώ οι επενδυτές παίζουν τις μπουλντόζες στο Ελληνικό και στην αποφασιστικότητα της επόμενης κυβέρνησης. Στα 7,52 ευρώ και στο +1,76% με όγκο 2 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Ο τζίρος του Μαΐου μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικός και πάνω από 100 εκατ. ευρώ ο μέσος ημερήσιος. Αυτό αποτυπώθηκε και στη μετοχή που πλέον είναι στα 4,40 ευρώ. Χρειάζεται συνέχεια βέβαια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η εικόνα που είδαμε στα αποτελέσματα της Mermeren παρατηρείται και στην Ικτίνος στο πρώτο τρίμηνο και η εισηγμένη το απέδωσε στον καιρό. Αυτό είναι θετικό γιατί προφανώς στο εξάμηνο θα καλυφθεί αυτή η πτώση και στις δύο εισηγμένες.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Το πρώτο κύμα ανόδου δεν τις αφορά. Ωστόσο, θα περάσει και από τα καλά χαρτιά η άνοδος στο δεύτερο κύμα. Έτσι γίνεται πάντα. Προς το παρόν ο χαμηλός όγκος συναλλαγών είναι το βασικό χαρακτηριστικό.

AEGEAN: Στις 3 Ιουνίου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα που αντιστοιχεί σε υψηλή μερισματική απόδοση. Η μετοχή βρίσκεται στα 8,59 ευρώ με άνοδο 1% και όγκο 13 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 613 εκατ. ευρώ.

Την ίδια μέρα με την αποκοπή του μερίσματος θα δημοσιεύσει και αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο που είναι παραδοσιακά αδύναμο και βγάζει ζημιές.

ΑΔΜΗΕ: Μειωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή, αλλά θα τον βρει το δρόμο της. Στα 1,7960 ευρώ και στο +1,47% με όγκο συναλλαγών μόλις 2 τεμάχια. Αποτίμηση 416 εκατ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Αδιαφορεί για το γενικότερο κλίμα. Έχει τα δικά της θέματα η μετοχή και ακούνε στο όνομα δημόσια πρόταση και φυγή από το ΧΑ. Στα 17,54 ευρώ με οριακές απώλειες και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης