Χρηματιστήριο

Επί 3 ημέρες το Oceanwood μειώνει τη short θέση του στην Alpha - Παραμένει το Lansdowne

tags :
Επί 3 ημέρες το Oceanwood μειώνει τη short θέση του στην Alpha - Παραμένει το Lansdowne
Η ανοιχτή θέση του Oceanwood στην Alpha Bank είναι σίγουρα κάτω από 7,7 εκατ. μετοχές
Σε νέα μείωση της short θέσης έχει προχωρήσει το Oceanwood στην Alpha Bank, κατέχοντας πλέον ποσοστό που δεν έχει υποχρέωση ενημέρωσης, ήτοι 0,50%, από 0,61% προηγουμένως.
Το Oceanwood προχώρησε σε δραστική μείωση της short θέσης του στην Alpha Bank μέσα σε τρεις ημέρες, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες.
Ειδικότερα, το ποσοστό της short θέσης του Oceeanwood ήταν στο 0,92% μέχρι και την 27η Μαΐου.
Αυτό το ποσοστό υποχώρησε στο 0,74% στις 27 Μαΐου, ενώ υπήρξε περαιτέρω πτώση στο 0,61% στη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου.
Στα νεότερα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η θέση του Oceanwood δεν εμφανίζεται, γεγονός που σημαίνει ότι είτε έχει μηδενίσει είτε έχει πέσει κάτω από το όριο ενημέρωσης του 0,5%.
Σε απόλυτο μέγεθος, το Oceanwood μείωσε τη short θέση από τα 14,2 εκατ. μετοχές, κάτω από τα 7,7 εκατ. μετοχές, «κλείνοντας» επί της ουσίας τη μισή της έκθεση.
Άλλωστε στις 24 Μαΐου, τα funds Lansdowne και Oceanwood συνέχισαν την αύξηση των short θεσεων στη μετοχή της Eurobank, παρά την αναβάθμιση της μετοχής στον δείκτη Standard του MSCI.
Και μπορεί τα ποσοστά τους να μειώθηκαν, αλλά σε απόλυτα μεγέθη τα funds αύξησαν τις θέσεις τους, εξαιτίας της εισαγωγής των νέων μετοχών της Grivalia στη Eurobank.
Η Eurobank μέχρι τις 22 Μαΐου διέθετε προς διαπραγμάτευση 2,147 δισ. μετοχές, ενώ από τις 23 Μαΐου ο αριθμός των μετοχών αυξήθηκε σε 3,7 δισ. μετοχές.
Επομένως, με βάση τα νέα ποσοστά, το Oceanwood διαθέτει 36,7 εκατ. μετοχές short (0,99%), έναντι 35,2 εκατ. μετοχές προηγουμένως (1,64%), ενώ το Lansdowne διαθέτει 40,4 εκατ. μετοχές short (1,09%) έναντι 38,8 εκατ. μετοχές (1,81%).
Αναλυτικά όλες οι θέσεις:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης