Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν έχει λόγο να σταματήσει το ράλι

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν έχει λόγο να σταματήσει το ράλι
ΑΓΟΡΑ: Εκπληκτικό πάρτι έχει στηθεί λόγω των πρόωρων εκλογών και την προοπτική εκλογής φιλοεπενδυτικής κυβέρνησης που θα τρέξει μεγάλες επενδύσεις που «λιμνάζουν» επί χρόνια.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως το ΧΑ θα μπορούσε να προσεγγίσει τις 1.000 μονάδες λόγω των προοπτικών που διαμορφώνονται. Αρκετές μετοχές έχουν μείνει πίσω αλλά και πολλές τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Εξαιρετικός ο τζίρος ο οποίος ξεπέρασε τα 131 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα και ανεβάζει σημαντικά της μέσες συναλλαγές του Μαΐου αλλά βελτιώνει και το σύνολο της χρονιάς. Τράπεζες, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Υπάρχουν πολλές που έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο ράλι, όπως η Πειραιώς, αλλά και πολλές που δεν έχουν τρέξει αλλά δείχνουν πως ετοιμάζονται όπως ο ΑΔΜΗΕ. Στα μικρομεσαία υπήρξε κινητικότητα, αλλά θα έρθει και η σειρά τους.

ΔΕΗ: Προεξοφλεί καλά νέα η αγορά. Πρέπει να κάνει πολλά η νέα κυβέρνηση για να μειώσει το μεγάλο χρέος και να δημιουργήσει προοπτικές κερδών. Στο +14,72% και στα 1,8320 ευρώ. Ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 1,8530 ευρώ.

Η μετοχή στις 17/4 έγραψε υψηλό έτους και στις 24/4 χαμηλό έτους. Σήμερα γράφει νέο υψηλό έτους. Απίστευτη κίνηση. Το υψηλό 52 εβδομάδων είναι στα 2,1940 ευρώ, αλλά αν ξεπεράσει τα τρέχοντα επίπεδα πάει καρφί για πάνω από 3 ευρώ λέει η τεχνική ανάλυση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Πειραιώς και πλέον έχει αποτίμηση 1,22 δισ. ευρώ. Βάζει υποψηφιότητα για αναβάθμιση όταν έρθει εκείνη η ώρα. Βγήκαν κομμάτια στο κλείσιμο στην Eurobank και τα περισσότερα βρήκαν αγοραστή. Έκλεισε με άνοδο 6,22%. Με μεγάλη άνοδο και οι άλλες δύο συστημικές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έτσι όπως πάει θα πιάσει την τιμή που αγόραζαν οι βασικοί μέτοχοι που ασκούν διοίκηση. Ο κλάδος αν κάνει αυτά που πρέπει η νέα διοίκηση θα γίνει ξανά hot. Βλέπουμε κίνηση και στην Άβαξ.

ΕΧΑΕ: Ο ημερήσιος τζίρος είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ τον Μάιο και μάλλον στο δεύτερο τρίμηνο θα δούμε αισθητή βελτίωση στα αποτελέσματα, αν συνεχιστεί ο υψηλός τζίρος και τον Ιούνιο.

Το προεξοφλούν οι επενδυτές και ανέβασαν τη μετοχή στα 4,60 ευρώ περίπου με υψηλό όγκο πάνω από 330 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Η τηλεδιάσκεψη ικανοποίησε τους επενδυτές και η μετοχή έκλεισε με άνοδο 4,10% και στα 22,34 ευρώ. Η αποτίμηση στα 2,47 δισ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Δείχνει έτοιμη η μετοχή. Αν σπάσει τα 1,80 ευρώ θα δούμε καλύτερες τιμές και το υποστηρίζουν τα μεγέθη. Έκανε σήμερα όγκο 1 εκατ. τεμάχια με υψηλό ημέρας στα 1,83 ευρώ και χαμηλό στα 1,7840 ευρώ. Νομίζουμε πως ετοιμάζεται…

ΑΒΑΞ: Ισχυρή άνοδος 16% και μάλλον πάει για ακόμη υψηλότερα. Έχει υψηλό δανεισμό η μετοχή.

QUEST: Τι να πει κανείς για αυτό το χαρτί. Η αποτίμηση των 244 εκατ. ευρώ και τα αποτελέσματα που δημοσιεύει τα λένε όλα.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Νέα άνοδος για τη μετοχή με καλό όγκο συναλλαγών και η αποτίμηση είναι πλέον στα 13 εκατ. ευρώ. Μένει να δούμε αν θα εξελιχθεί σε turnaround story.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Προχωράει η διαπραγμάτευση με το fund, αλλά οι αναγνώστες μας το ξέρουν μέρες τώρα. Δεν συμφωνούμε πως το δάνειο βάζει τέλος στα σενάρια πώλησης. Με ένα τόσο δυνατό fund στο πλευρό σου μπορούν να γίνουν πολλά.

Το ερώτημα είναι αν η αποπληρωμή των δανείων της Alpha Bank θα φέρει κάποιο κέρδος στην εισηγμένη, αν δηλαδή η τράπεζα κάνει κάποιο κουρεματάκι στα δάνεια. Αν το κάνει τότε βγάζει τη «ζημιά» από το υψηλό επιτόκιο με το Fortress.

Στο +4,27% η μετοχή και στα 2,20 ευρώ δοκιμάζει τώρα την αντίσταση αλλά άμα θέλουν τα παιδιά τη σπάνε άνετα. Ο όγκος στις 70 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 89 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Ο όγκος στο 1 εκατ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 62 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Συσσωρεύει η μετοχή αλλά θα βρει ξανά το δρόμο της. Δεν μπορεί να γίνεται πάρτι και αυτή με τέτοια ταμειακά διαθέσιμα να κάθεται.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τώρα που βελτιώθηκε το κλίμα κινείται υψηλότερα και το αξίζει αφού κέρδη βγάζει και θα συνεχίσει να βγάζει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης