Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πίεση στις τράπεζες της Αργεντινής από το θολό οικονομικό και πολιτικό τοπίο

Fitch: Πίεση στις τράπεζες της Αργεντινής από το θολό οικονομικό και πολιτικό τοπίο
Έκθεση της Fitch Ratings για τις τράπεζες της Αργεντινής
Οι τράπεζες της Αργεντινής θα αντιμετωπίσουν πιέσεις στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και την κερδοφορία το τρέχον έτος εν μέσω μόνιμων μακροοικονομικών προκλήσεων από τη συνεχιζόμενη ύφεση, σε συνδυασμό με τις πολιτικές αβεβαιότητες γύρω από τις επικείμενες εκλογές Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2019, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Ο οίκος επισημαίνει πως η πιστωτική επέκταση κατέρρευσε το 2018 ως αποτέλεσμα του απαιτητικού λειτουργικού περιβάλλοντος και της πτώσης της ζήτησης, λόγω των εξαιρετικά υψηλών ονομαστικών επιτοκίων, των πολιτικών αβεβαιοτήτων και της πτώσης της επενδυτικής εμπιστοσύνης και της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων.
«Οι τράπεζες της Αργεντινής αντιμετωπίζουν αρκετά καλά την ύφεση.
Ωστόσο, μια παρατεταμένη περίοδος οικονομικής αδυναμίας θα δημιουργούσε αυξανόμενες προκλήσεις».
Μεταξύ άλλων, «η βελτιωμένη διαχείριση κινδύνων μετά την κρίση του 2001 και τα αποθέματα ρευστότητας, τα επικερδή νέα μέσα νομισματικής πολιτικής, συνέβαλαν στη στήριξη της κερδοφορίας. (…)
Τα επίπεδα κεφαλαιοποίησης στις περισσότερες τράπεζες είναι επαρκή υπό την προϋπόθεση για συνεχιζόμενη μέτρια επιδείνωση των περιουσιακών στοιχείων, με τον CET1 να ανέρχεται στο 14% περίπου των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων τον Ιανουάριο 2019», σχολιάζεται.
Οι πίνακες:

Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης