Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Έχει δικούς της καταλύτες δεν επηρεάζεται από το εξωτερικό

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Έχει δικούς της καταλύτες δεν επηρεάζεται από το εξωτερικό
ΑΓΟΡΑ: Ο εμπορικός πόλεμος και οι νέες απειλές Τραμπ, επιχειρούν να μειώσουν το ανοδικό momentum της αγοράς. Μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία για όσους θέλουν να τοποθετηθούν και φαίνεται πως κάποιοι την άρπαξαν από τα μαλλιά.

Έτσι λόγω των απωλειών στις αγορές της Ευρώπης, οι οποίες είναι σημαντικές το ελληνικό χρηματιστήριο άνοιξε με πτώση άνω του 1,30%. Το άλλο πρόβλημα των χρηματιστηρίων λέγεται Ιταλία. Εκεί έχουμε πάλι κάποιους πολιτικούς που ξέρουμε καλά από την εγχώρια πρόσφατη ιστορία πως εξελίσσονται τα αποτελέσματα των πράξεων τους.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η αγορά μπορεί να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα, τα περισσότερα γραφήματα είναι υποστηρικτικά και το κλειδί είναι η αυτοδυναμία στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Αν υπάρξει αυτοδυναμία φεύγει ένας μεγάλος πονοκέφαλος από τις αγορές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ανακοινώνονται αποτελέσματα αλλά ο καταλύτης είναι οι εκλογές. Καλά είδαμε τα αποτελέσματα της Lamda, όπως και του ΑΔΜΗΕ. Για την τελευταία μετοχή θεωρούμε πως έρχεται η δική της ώρα στο ταμπλό καθώς είναι υποτιμημένη και ο όγκος δείχνει πως η προσφορά πλέον δεν δημιουργεί θέμα.

Οι συνεδριάσεις είναι τέτοιες λόγω επενδυτικού ενδιαφέροντος που μέσα σε λίγα λεπτά ανατρέπονται όσα έχουμε γράψει. Προς το θετικότερο βέβαια όποτε όλα καλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεκίνησαν με απώλειες αλλά βλέπουμε πως οι αγοραστές έχουν και πάλι το πάνω χέρι. Γίνονται τοποθετήσεις στα χαμηλά και βελτιώνεται η εικόνα τους σε σύγκριση με τα πρώτα λεπτά.

ΑΔΜΗΕ: Καλά τα αποτελέσματα θα δώσει προμέρισμα και έχει και υπόλοιπο μερίσματος από την προηγούμενη χρήση. Με όγκο 47 χιλ. τεμάχια άνοιξε η μετοχή και στα 1,83 ευρώ, δηλαδή αποτίμηση 424 εκατ. ευρώ. Αστειευόμαστε δηλαδή…

ΔΕΗ: Κοντά στην αντίσταση που μπορεί να την οδηγήσει σε άλλο επίπεδο και να δει σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. Βγαίνουν καλοί αγοραστές και ήδη ο όγκος είναι πάνω από 125 χιλ. τεμάχια.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Πάνω-κάτω όλοι ξέρουν ότι θα ανέβουν γιατί υπάρχουν εισροές. Λίγα λόγια χρειάζονται. Το θέμα είναι να βρούμε μετοχές με περιθώριο ανόδου που έχουν μείνει πίσω.
Τα στατιστικά του ΧΑ είναι απίστευτα και σε επίπεδο εβδομάδας και μήνα και έτους. Τι να λέμε τώρα.

Αποχαιρετά η αγορά την κυβέρνηση που θα μπορούσε να έχει αλλάξει τη χώρα αλλά κλώτσησε την ευκαιρία. Ελπίζουμε η επόμενη να μη συνεχίσει τα ίδια. Για πολλά χρόνια αυτά που πρέπει να γίνουν δεν γίνονται. Οι ευκαιρίες και τα περιθώρια λιγοστεύουν.

ΕΥΔΑΠ: Βγαίνουν χαρτιά στα 6,35 ευρώ μα τα απορροφούν οι αγοραστές. Με όγκο 21 χιλ. τεμάχια είναι στα 6,35 ευρώ. Η αποτίμηση στα 676 εκατ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Συνεχίζει ανοδικά.

CENTRIC: Με κέφι ξεκίνησε η μετοχή και με άνοδο κοντά στο 3%. Ο όγκος στα 14 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με μικρό όγκο άνοιξε ανοδικά. Έχει μία αντίσταση μπροστά της αλλά μπορεί να τη διασπάσει. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει βελτιώσει την εικόνα της.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Μαζί με τις καλές ανεβαίνουν και κάποιες που ίσως δεν αξίζουν. Για τη στήλη τα θεμελιώδη είναι ο μοναδικός οδηγός. Σε αυτές χρειάζεται προσοχή και γνωρίζουν οι αγοραστές το ρίσκο που αναλαμβάνουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης