Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αποτελέσματα, αποτίμηση και τεχνικά σημεία σπρώχνουν τον ΑΔΜΗΕ στο +9%

tags :
Αποτελέσματα, αποτίμηση και τεχνικά σημεία σπρώχνουν τον ΑΔΜΗΕ στο +9%
Η Alpha Finance ξεκίνησε πρόσφατα την κάλυψη της μετοχής με σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και τιμή στόχο τα 2,7 ευρώ
Ισχυρή άνοδο καταγράφει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ από το ξεκίνημα της συνεδρίασης έχοντας διασπάσει το σημείο των 1,85 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών.
Η εισηγμένη δημοσίευσε καλά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης και ανακοίνωσε τη διανομή προμερίσματος, ενώ έχει να δώσει και υπόλοιπο μερίσματος για τη χρήση 2018.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή έκανε μεγάλο όγκο συναλλαγών, ενώ συχνά στις συνεδριάσεις των προηγούμενων εβδομάδων έβρισκε πωλητές σε κάθε προσπάθεια υπέρβασης των 1,85 ευρώ.
Εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια ήταν μεταξύ των πωλητών σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά όπως φαίνεται οι αγοραστές αυξήθηκαν απορροφώντας την προσφορά και οδηγώντας τη μετοχή σε υψηλότερα επίπεδα.
Τώρα κάνει πράξη στα 1,95 ευρώ με άνοδο 8% και όγκο 600 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση είναι στα 452 εκατ. ευρώ.
Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών είχε καθαρά κέρδη 13,3 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 16,2% αλλά σημειώνεται πως στο περσινό πρώτο τρίμηνο υπήρχαν έκτακτα κέρδη.
Θα δώσει προμέρισμα 0,06 ευρώ και υπόλοιπο μερίσματος 0,028 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η Alpha Finance ξεκίνησε πρόσφατα την κάλυψη της μετοχής με σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και τιμή στόχο τα 2,7 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης