Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στο Metropolitan General, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής υποβοήθησης NAVIO

tags :
Στο Metropolitan General, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής υποβοήθησης NAVIO
Η επίσημη παρουσίαση του Navio πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Metropolitan General, παρουσία πολλών επιστημόνων και δημοσιογράφων του υγειονομικού ρεπορτάζ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας με το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα NAVIO από την ομάδα του κ. Αθανάσιου Κουκάκη, Ορθοπαιδικού Χειρουργού, Διευθυντή της Ζ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Metropolitan General.
Η επίσημη παρουσίαση του Navio πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Metropolitan General, παρουσία πολλών επιστημόνων και δημοσιογράφων του υγειονομικού ρεπορτάζ.

Αυξάνονται οι αρθροπλαστικές κάθε χρόνο στην Ελλάδα
Αναφερόμενος στην ανάγκη μιας αρθροπλαστικής επέμβασης, ο κ. Κουκάκης τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ένας στους δέκα ενήλικες άνω των 65 ετών θα υποβληθεί σε αρθροπλαστική κάποια στιγμή.
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα γίνονται 20-25.000 αρθροπλαστικές σε γόνατα και ισχίο.
Οι επεμβάσεις αυτές έχουν αυξηθεί σημαντικά, αν ληφθεί υπόψη, ότι το 2000 γίνονταν περίπου 5-6.000 επεμβάσεις ετησίως και αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο στα επόμενα χρόνια ανεβάζοντας τον αριθμό στις 40.000 ετησίως, λόγω της αύξησης του μέσου όρου ηλικίας και κατ’ επέκταση της ανάγκης των ανθρώπων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Navio Surgical System
Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα ρομποτικά συστήματα Ορθοπαιδικής, εγκεκριμένο από το NCBI (Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας Πληροφόρησης, ΗΠΑ), που επιτρέπει τη διενέργεια αρθροπλαστικών με εξαιρετική ακρίβεια. Ελαχιστοποιεί το μήκος της τομής και τη διατάραξη των μαλακών μορίων (συμβατό δηλαδή με ελάχιστη επεμβατικότητα-MIS), επιτρέποντας μικρό χρόνο νοσηλείας, γρήγορη κινητοποίηση, ελαχιστοποίηση του πόνου και απώλειας αίματος (νοσηλεία 1-3 ημέρες, Fast Track Surgery).
Ήδη από το 2014 έχουν λειτουργήσει NAVIO ρομποτικά συστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στη Γαλλία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Ελλάδα αποτελεί την 4η ευρωπαϊκή χώρα που προμηθεύτηκε το σύστημα αυτό και το Metropolitan General θα αποτελέσει Κέντρο Εκπαίδευσης για 22 χώρες της ΝΑ Μεσογείου και Βαλκανίων.
Το NAVIO θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα ρομποτικά συστήματα παγκοσμίως πλεονεκτώντας στα εξής σημεία:
▪ Μείωση έκθεσης του ασθενούς σε ακτινοβολία, εφόσον δεν χρειάζεται προεγχειρητικά αξονική τομογραφία
▪ Υψηλή ανάλυση και πληροφόρηση κατά τη διάρκεια του χειρουργείου για την τάση των συνδέσμων του γόνατος
▪ Προσoμείωση της επέμβασης πριν ακόμη ξεκινήσουν οι χειρουργικοί χειρισμοί
▪ Δυνατότητα χρησιμοποίησης 6 διαφορετικών τύπων αρθροπλαστικής γόνατος αναλόγως ηλικίας και δραστηριότητας του ασθενούς
▪ Τοποθέτηση υλικού oxinum, καινοτόμου υλικού αρθροπλαστικής με χαμηλό συντελεστή τριβής
Το ρομποτικό σύστημα NAVIO έρχεται να ενσωματωθεί και να ενισχύσει την εμπειρία της ομάδας του κ. Κουκάκη που τα τελευταία χρόνια έχει επιτελέσει πάνω από 7.000 αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου με καινοτόμες προσεγγίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης