Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καρούτζος - Σταθάτου: Καπάκος, Αντωνιάδου και Σια αφήνουν γυμνό τον ΕΔΟΕΑΠ στη δίκη στο ΣΤΕ για το 2%

tags :
Καρούτζος - Σταθάτου: Καπάκος, Αντωνιάδου και Σια αφήνουν γυμνό τον ΕΔΟΕΑΠ στη δίκη στο ΣΤΕ για το 2%
Φτάσαμε στο σημείο οι εργοδότες να καταγγέλλουν εργαζομένους, αναφέρουν οι Καρούτζος, Σταθάτου
Έκθετο απέναντι στους εργοδότες και το Νόμο αφήνει η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ τον Οργανισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην προέδρου Νίκου Καρούτζου και της πρώην γραμματέος, Άντζυς Σταθάτου.
Σύμφωνα με τους ίδιους, τα όσα διαδραματίζονται στο πολύπαθο Ταμείο μας από την ανάληψη της διοίκησης του «νέου ήθους» ίσως να μπορούν να συγκριθούν με τα «εγκλήματα» της διοίκησης Σπανοπούλου κατά την περίοδο του PSI, ενώ οι παραλήψεις και οι «αλχημείες» τους φαίνεται ότι θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο «πέτσινος» ισολογισμός

Καπάκος, Αντωνιάδου και Σία μεταφέροντας την τεχνογνωσία από τη θητεία τους στην ΕΣΗΕΑ πέτυχαν το ακατόρθωτο: Να εισάγουν στο ΔΣ και να ψηφίσουν παράνομο ισολογισμό -αγνοώντας τις συνεχείς επισημάνσεις μας- με αποτέλεσμα να βρεθούμε όλοι εκτεθειμένοι έναντι των εργοδοτών.
Δηλαδή οι άνθρωποι που έχουν εκλεγεί από τους εργαζόμενους για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους προέβησαν σε μια ενέργεια που έδωσε το δικαίωμα στον εκπρόσωπο των εργοδοτών να αποκτήσει επιχειρήματα εν όψει της δίκης -μητέρας των μαχών- στο ΣτΕ εναντίον της εισφοράς του 2%.
Αφού λοιπόν έφεραν και υπερψήφισαν κατά πλειοψηφία τον παράνομο ισολογισμό, τώρα ετοιμάζουν νέο, δεύτερο ισολογισμό που θα φέρουν να ξαναψηφίσουν προκειμένου να προχωρήσει η αναλογιστική μελέτη.
Μόνο που δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις αλχημείες τους πέραν του ότι γίνονται ο περίγελος των εργοδοτών έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τον ΕΔΟΕΑΠ και υπονομεύουν την ίδια την ύπαρξή του.
Έτσι, κινδυνεύομε να πάμε στη μάχη του ΣτΕ χωρίς αναλογιστική μελέτη ή με μελέτη που στηρίζεται σε παράνομες παραδοχές την οποία θα χτυπήσουν στα δικαστήρια οι εργοδότες. Υπενθυμίζουμε πως όπως είχε επισημάνει ο ίδιος ο κ. Καπάκος η μελέτη ήταν εξαρχής αναγκαία προϋπόθεση και σημαντικό οπλοστάσιο για να κερδίσουμε.

Σε κίνδυνο ο ΕΔΟΕΑΠ για …τα μάτια του Πετρόπουλου

Ας δούμε όμως ποιες κουτοπόνηρες σκέψεις οδήγησαν το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ στο «μαγείρεμα» του ισολογισμού.
Οι σκέψεις αυτές δεν είναι άλλες από την εξαπάτηση συνταξιούχων κι εργαζομένων και την στήριξη του φίλου τους Πετρόπουλου που με το Νόμο-έκτρωμα του Ιουνίου του 2018 δημιουργεί ελλείμματα στους κλάδους επικούρησης κι εφάπαξ καθώς απαγορεύει τη χρήση του της εργοδοτικής εισφοράς 2% σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο πλην αυτού της Υγείας.
Αντί λοιπόν να στραφούν κατά του Νόμου, ως όφειλαν για να προστατεύσουν εφάπαξ κι επικουρικές συντάξεις, σκέφτηκαν να χαλκεύσουν τα οικονομικά στοιχεία παρασύροντας και  την εταιρία ορκωτών (η οποία προβλέπουμε ότι θα παραιτηθεί από τον έλεγχο) μετά την αποκάλυψη των παρανομιών.
Ζήτησαν μάλιστα από την εταιρία που εκπονεί την αναλογιστική μελέτη Prudential, να διαλύσει ουσιαστικά τον κλάδο εφάπαξ προς όφελος της επικούρησης, πλην όμως και με αυτό τον τρόπο το έλλειμμα που παρουσίασε ο κύριος Μαριός για τον κλάδο επικούρησης είναι 70% και η μέση επικούρηση μετά βίας αγγίζει τα 240 ευρώ ενώ σήμερα είναι 400.

Κλοπή εισφορών και διάλυση του εφάπαξ

Όσο για το εφάπαξ;
Ενδεικτικό της αθλιότητας που επιχείρησαν και πιθανόν να επιχειρήσουν πάλι να διαπράξουν είναι ότι στον κλάδο εφάπαξ ένας νέος σήμερα ασφαλισμένος με 11.000 ευρώ εισφορές έφτανε να παίρνει στη συνταξιοδότησή του 1.500. Μέχρι και ο αναλογιστής ψέλλισε πως καλύτερα θα ήταν να βάλει ο άνθρωπος τα χρήματά του στην τράπεζα.
Πρόκειται δηλαδή για καθαρή κλοπή εισφορών και των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και στη λογική να φάμε τώρα που υπάρχουν η οποία τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε τον ΕΔΟΕΑΠ στο γκρεμό.
Το ότι φτάσαμε στο σημείο οι εργοδότες να καταγγέλλουν εργαζομένους (τα μέλη του προεδρείου) για προσπάθεια ληστείας σε βάρος των υπόλοιπων εργαζόμενων-ασφαλισμένων ειλικρινά μας ξεπερνά.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε άμεση αντίδραση διότι η παρέα του «νέου ήθου»ς είναι ικανή να αφήσει ερείπια αρκεί να κρατήσει τις καρέκλες έως το τέλος, καταλήγουν τα νυν μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης